Informațiile conform cărora bărbații români trebuie să se înroleze în armată, în contextul războiului din Ucraina sunt false. Cu toate acestea, există informații pe care este necesar să le știi în cazul în care se declară stare de război, cum ar fi în câte zile trebuie să se întoarcă în țară românii din diaspora.

Câte zile au la dispoziție românii din diaspora să revină în țară, în cazul ordinului de înrolare în armată

Astfel, cazul în care este obligatorie înrolarea în armată a cetățenilor români, cei care e află în diaspora au la dispoziție câteva zile pentru a reveni în țară.

Citeste si: Formular recensământ 2022: Tot ce trebuie să știi pentru a te autorecenzarea online

Momentan, nu există un ordin pentru înrolarea civililor români, dar dacă acest lucru s-ar întâmpla, românii din diaspora trebuie să știe că au la dispoziție doar 15 zile să revină în țară, pentru înrolarea în serviciul militar.

Reacția MApN cu privire la falsele ordine de înrolare în armată

Informațiile false cu privire la înrolarea în armată a românilor au împânzit spațiul public. Anunțurile eronate au stârnit panica atunci când mai mulți cetățeni au primit acasă aceste ordine, care s-au dovedit a fi false. Ministerul Apărării Naționale a subliniat că armata nu trimite astfel de documente și că serviciul militar devine obligatoriu doar în stare de război.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Actorul ucrainean Pasha Lee a murit după ce şi-a dat vesta antiglonţ unui copil. El a fost ucis la 6 martie, la Irpin

„Vă semnalăm noi tentative de răspândire de documente și informații false în legătură cu așa-zise demersuri ale MApN pentru pregătirea mobilizării rezerviștilor.

Documentele din imagini, care au fost distribuite în municipiile Cluj-Napoca și Brașov, reprezintă falsuri. În legătură cu acestea, au fost sesizate autoritățile judiciare.

Precizăm cât se poate de clar că Ministerul Apărării Naționale nu solicită astfel de date persoanelor fizice sau juridice. Și nu trimite înștiințări către populație în formele în care sunt redactate aceste false adrese”, a transmis MApN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si