Premierul Nicolae Ciucă i-a asigurat pe români că nu vor avea probleme cu produsele de bază în urma războiului declanșat de armata lui Vadimir Putin în Ucraina.

Citeste si: Joe Biden vine de urgență în Europa

„În ceea ce privește asigurarea de produse... avem garanții, și o spun și cifrele cu care s-au notificat producțiile de anul trecut, că în acest moment România nu trebuie să-și facă probleme din cauza asigurării produselor de zi cu zi”, a declarat marți seara premierul Nicolae Ciucă.

Ce spune premierul Ciucă despre creșterile de prețuri peste noapte

Întrebat, în timpul unei vizite la Isaccea, despre creșterile de prețuri la anumite produse din ultima vreme, premierul a răspuns:

„Am asistat la un astfel de episod, când costul carburantului a depășit orice limită, din păcate.  Am fost nevoiţi să luăm măsuri în acest sens și să ne folosim de instituțiile statului care pot să intervină și să regleze orice tentativă de acest fel", a declarat Nicolae Ciucă, conform unui comunicat al Executivului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Miel mai scump de Paște. Vezi cât va costa carnea de miel anul acesta

Există pe masa Guvernului analiza situației legate inclusiv de scumpirea prețului la carburant, a mai spus premierul, iar "în momentul în care vom avea o decizie în acest sens, o vom comunica".

"România nu are de ce să își facă probleme din punct de vedere al asigurării produselor necesare vieții de zi cu zi", a spus Nicolae Ciucă.

[Sursa foto: Guvernul României]

Potrivit premierului, în ceea ce privește scumpirile, este în proces de finalizare Ordonanța de Urgență prin care se asigură plafonarea prețului la energie electrică și gaze, pe un an de zile. 

"Toate țările europene se confruntă cu această problemă generată de războiul din Ucraina" 

Premierul a precizat că există o serie întreagă de demersuri pe care Guvernul le-a făcut pentru a ține sub control situația economică declanșată de invazia Rusiei în Ucraina.

"Am discutat cu ministrul finanțelor ieri după-amiază, când se afla la Bruxelles, la ECOFIN, și facem toate demersurile, astfel încât prin mecanismele europene, de exemplu, este Mecanismul SURE, care a funcționat în perioada de pandemie și solicităm ca el să fie prelungit și în această perioadă, în care nu numai noi, dar toate țările europene se confruntă cu această problemă generată de războiul din Ucraina, ilegal și neprovocat", a explicat șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă: România nu are de ce să își facă probleme pentru produsele de bază

"În ceea ce privește asigurarea de produse, vă garantez că suntem în permanentă legătură cu ministrul agriculturii și cu ministrul economiei, cu mediul de afaceri, cu retailerii, cu producătorii și avem garanții, de altfel, o spun și cifrele prin care s-au notificat producțiile de anul trecut, că în acest moment, România nu are de ce să își facă probleme din punct de vedere al asigurării produselor necesare vieții de zi cu zi", a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si