Marius Budăi a fost chestionat, miercuri, în cadrul briefingului de după şedinţa de Guvern, câţi cetăţeni din Ucraina s-au angajat pe teritoriul României până în prezent.

Citeste si: Ce ,,dietă" au soldații ruși aflați pe front în Ucraina. Descoperirea de groază a ucrainenilor făcută într-o bucătărie mobilă abandonată de inamici

"În 8 martie am dat acea ordonanţă de urgenţă, practic pot lucra fără niciun fel de probleme.

A crescut de când a început războiul până acum numărul de contracte ale cetăţenilor ucraineni în România cu 279, astăzi, la zi, 48 dintre ei fiind angajaţi chiar prin agenţiile judeţene de ocupare a forşei de muncă, restul prin relaţii directe angajator-angajat, dar cu contracte de muncă înregistrate", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

În ce domenii au fost angajați ucrainenii din România

Acesta a mai precizat că "nu sunt locuri de muncă create special pentru cetăţenii ucraineni, sunt locuri de muncă care sunt pe piaţa liberă pentru oricine vrea să le ocupe".

Conform lui Marius Budăi, cei aproape 300 de cetățeni ucraineni au fost angajaţi în domeniul producţiei de cabluri auto şi în servicii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Parlamentarii vor să le dea românilor mai mulți bani la salariu

"Deocamdată în hoteluri nu am această informaţie, dar am informaţia din partea industriei hoteliere că îşi doreşte să angajeze", a mai adăugat acesta.

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 21 zi

Bombele ruseşti au căzut şi noaptea trecută în capitala Ucrainei.

Soldații lui Vladimir Putin continuă să se confrunte cu contraatacuri susținute, în timp ce încearcă să izoleze Kievul. În capitala asediată premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au ajuns cu trenul pentru o întâlnire istorică alaturi de președintele Volodimir Zelenski, discuția celor patru prelungindu-se târziu în noapte.

Citeste si:  Federația Rusă a blocat alte 13 site-uri de știri independente. Mișcarea vine ca o nouă încercare de a anula sursele alternative de informare despre război

Orașul, care este sub interdicție totală de circulație pentru încă o zi, se pregătește pentru un asalt la sol, forțele și voluntarii ucraineni construind noi apărări și baricade, pentru a încetini orice atac rusesc. Negocierile de pace nu au dat rezultate, dar vor continua şi astăzi.

Citeste si: În urma controalelor făcute de pompieri, benzinăriile din țară nu mai permit alimentarea în orice fel de recipient


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si