Medicii spun că pandemia de coronavirus nu este nici pe departe de a se fi încheiat. Dimpotrivă, Europa se pregătește de un nou val al pandemiei, care este cauzat de noua tulpină Deltacron. 

Practic, coronavirusul a suferit o nouă mutație, iar astăzi avem de a face cu o tulpină deviată din varianta Delta și ultima variantă cunoscută de public, Omicron, pe care specialiștii au denumit-o Deltacron. 

Citeste si: A patra doză de vaccin anti-COVID, propusă persoanelor vulnerabile în Anglia

Tulpina Deltacron aduce valul 6 în Europa

Medicii din România confirmă faptul că și țara noastră trebuie să se pregătească pentru un nou val de îmbolnăviri, așa cum se întâmplă deja în occident. 

„În ultima săptămână, lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze, dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment”, a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși în prezent numărul cazurilor de infectare este unul în scădere în România, am putea în viitorul apropiat să ne așteptăm la o creștere bruscă. 

Citeste si: VIDEO| O nouă tulpină a virusului Sars-Cov-2 a fost descoperită: Deltacron

„Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an.

La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin. Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a completat şefa Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Noua tulpină Deltacron ia proporții în Europa. Avertismentul medicilor: „Formele sunt severe”/Revin restricțiile în România?

Noua tulpină Deltacron ia proporții în Europa. Avertismentul medicilor: „Formele sunt severe”/Revin restricțiile în România?

[Sursa foto: PixaBay]

Se reintroduc restricțiile în România?

În Europa, restricțiile au început să reapară odată cu propagarea noii variante Deltacron. Recent, Austria a devenit prima ţară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2 în interior, având în vedere creșterea numărului de infectări Covid-19. 

„Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni", a fost declarația făcută de Johannes Rauch, ministrul austriac al sănătății.

Citeste si: Bilanț coronavirus 21 martie 2022! Peste 4.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În ceea ce privește România, medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a descris scenariile cu care ne putem confrunta cu valul 6 de COVID-19.

„Omicron nu a plecat. Eu am spus-o de mai multe ori. Chiar dacă pandemia nu s-a închis cred că ceea ce a însemnat impact al populației a fost până acum. Când spun lucrul ăsta mă refer la nişte parametrii foarte clar, număr de spitalizări, contează ocuparea paturilor de ATI, dar mai e un lucru important în cât timp se întâmplă cele două, dacă e o dinamică care să pună presiune”, a precizat medicul Adrian Marinescu.

În funcție de deciziile care vor fi impuse în alte state occidentale, este foarte probabil ca multe dintre restricții să revină și în România. 

Ce simptome sunt resimțite în cazul noii tulpini Deltacron?

Potrivit profesorului de Biologie de la Universitatea din Cipru, Leondios Kostrikis, există un număr de persoane care s-au infectat cu Omicron și Delta. În cazul noii variante apărute inclusiv în țara cipriotă, profesorul Kostrikis spune că noua variantă are „semnătura genetică a lui Omicron și genomul Deltei” . Practic, este „o combinație a ambelor”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si