Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un cod galben de vânt puternic pentru data de 25 martie, ora 10- 25 martie, ora 20. Pe parcursul zilei de vineri vor exista intensficări semnificative ale vântului, iar rafalele vor depăși 90 de km/h în unele regiuni ale României.

Cod galben de vânt puternic: 21 de județe afectate, inclusiv Capitala

Vântul va sufla puternic în Moldova și Muntenia, cu rafale de peste 55- 65 km/h.

De asemenea, vremea se va simți mai rece pe pracursul zilei de astăzi, chiar dacă temperaturile sunt normale pentru această perioadă a anului.

Citeste si: Horoscop săptămânal 28 martie 2022- 3 aprilie 2022: Veşti bune pentru trei zodii

„Intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul țării, cu viteze de 50...55 km/h.”, au mai anunțat meteorologii.

În ce zone vor exista rafale de 90- 100 km/h

Codul galben de vânt puternic aduce în zonele montane rafale de 90- 100 km/h, în mod special la altitudinile înalte din Carpații Meridionali și Orientali. Chiar dacă vremea s-a încălzit simțitor, nu scăpăm de intensificările vântului.

Citeste si: Dorel Vișan, unul dintre cei mai mari actori români, invitat duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„P e parcursul zilei de vineri, temporar vântul va avea intensificări local în Moldova și Muntenia, unde vor fi rafale de peste 55...65

km/h. La altitudini mari în Carpații Meridionali și Orientali, rafalele vor depăși 90...100 km/h”, este avertizarea ANM.

Cum va fi vremea astăzi în Capitală

În București, maxima zilei de astăzi va atinge 16 grade Celsius. Vântul va atinge viteza de 26 km/h, iar șansele de precipitații sunt de 20%, iar cele de umiditate de 30%. 

Vremea sâmbătă, 26 martie

Veștile sunt bune în ceea ce privește condițiile meteo în prima zi de weekend. Astfel, după un val de aer rece, sâmbătă ne vom bucura din nou de o vreme prietenoasă. Se încălzește din nou, maximele situându-se între 16-17 grade în Moldova, Dobrogea, Transilvania și Maramureș. 

În zone precum Muntenia, Banat și Crișana vom avea parte de o vreme chiar mai bună. În aceste locuri va fi chiar mai cald cu 1,2 grade în plus. 

Meterologii spun că există șanse minime de precipitații. 

Vremea duminică, 27 martie

Vremea se va menține bună inclusiv în ultima zi de weekend. Vom avea temperaturi ce nu vor scădea sub 16 grade Celsius în nicio zonă a țării. 

În zone precum Maramureș, Transilvania, Dobrogea și Moldova, maximele vor atinge chiar și 18 grade Celsius. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În Oltenia, Muntenia, Banat și Crișana, temperaturile maxime ajung chiar și la 19 grade Celsius. 

Precum ziua de sâmbătă, meteorologii spun că șansele de ploaie sunt reduse la minimum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si