Călătoria cu trenul este de-a dreptul jalnică, se plâng oamenii. De la vagoanele mâncate de rugină care scărțâie la fiecare mișcare și până la șinele vechi și rupte care clatină vagoanele, toate ar fi trebuit reparate cu mulți ani în urmă.
Trenurile circulă cu doar 40 km/oră din cauza șinelor vechi
Călătorii pierd chiar și zeci de ore pe drum, pentru că garniturile circulă în medie cu 40 de kilometri pe oră, ca să nu cumva să sară de calea ferată veche.
Citeste si: Protest al sindicaliștilor CFR în fața Ministerului Transporturilor
În timp ce în alte țări, precum Spania sau Franța, viteza medie este de 4 ori mai mare.
Citeste si: Cel puțin 95 de răniți, după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un altul, în Tunisia
"Cu orele astea, cum venim noi din Târgu Mureș 8-9 ore.
Nu știu dacă vom avea noi ocazia să prindem trenuri mai rapide", ne spune cineva.
20 de trenuri noi din Franța ar urma să intre în circulație
20 de trenuri noi fabricate în Franța ar urma să circule pe șinele noastre la finalul anului viitor. Acestea vor fi dotate cu bar și bistro, aer condiționat și internet wireless.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Trenurile spre Aeroportul Henri coandă nu vor circula în perioada 28 – 30 martie, între orele 9 -14, din cauza unor revizii la electromecanismele de macaz şi la schimbătoarele de cale
În plus, vor avea o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră. Prea mult, însă, pentru căt pot suporta șinele din țara noastră.
Din cei peste 10.000 de kilometri de cale ferată de pe teritoriul nostru, pe doar 5% se poate circula cu o viteză de 160 de kilometri pe oră. Una dintre rutele modernizate este cea dintre București şi Constanța.
Citeste si: Noi scumpiri de carburanți. Prețul motorinei se apropie de 9 lei
Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor : "De la Caransebeş la Arad şi de la Episcopia Bihorului de la Cluj, urmând să vină pe traseu în jos, pt ca vorbim de culoare europene, urmând să vină spre sudul ţării."
În următorii doi ani, am putea avea 37 de garnituri noi, valoarea totală a contractului ajungând la aproape 750 de milioane de euro.
Ultima achiziție de trenuri noi a avut loc în 2004, când au fost cumpărate peste o sută de garnituri de tipul "Săgeata albastră".
Citeste si: O mină de război a fost descoperită în Marea Neagră. Imagini de la Capul Midia
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul Jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.