Viorica vede pentru prima oară aeroportul din Iași și simte o ușoară claustrofobie:
"Mi se pare că este foarte așa... îngust. Știți cum?", ne spune ea.

Aeroportul din Iași abia face față fluxului mare de pasageri

Nu este de mirare, deși e bine conectat cu Europa, aeroportul pe care ne aflăm este printre cele mai mici din țară și are probleme în a face față fluxului tot mai mare de pasageri.

Citeste si: Maimuțele „au aterizat” lângă aeroport

Diana a zburat de-aici spre Elveția:

"Am călătorit destul de mult și vreau să spun că Iașiul are un aeroport foarte slab, eu sunt din Republica Moldova, dar chiar și la noi aeroportul, chiar vizual arată mult mai bine și în interior și exterior."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Panică pe aeroport în italia. O bucată din tavan s-a prăbușit din cauza rafalelor puternice de vânt

Odată modernizat, aeroportul va fi de opt ori mai mare, anunță conducerea, care are în plan un nou terminal: va avea trei nivele și o suprafață utilă de peste 30 de mii de metri pătrați.

Investiția va fi făcută cu bani europeni

Toată investiția se ridică la 450 de milioane de lei: 75% fonduri nerambursabile, iar 25% cofinanțarea asigurată de aeroport.

Citeste si: Autoritățile din Suceava se confruntă cu o problemă la care nici nu s-ar fi gândit. Ucrainenii și-au abandonat mașinile în parcarea aeroportului

Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași: "Vom avea o vară foarte fierbinte, vom avea foarte multe zboruri, avem noi destinații de vacanță și din acest punct de vedere necesitatea acestui nou terminal e evidentă."

Aeroportul din Cluj va avea porți suplimentare de îmbarcare

Ne mutăm la Cluj, al doilea cel mai tranzitat aeroport din țară după Henri Coandă, al cărui record de capacitate a fost de 3 milioane de pasageri.

Citeste si: Zelenski vorbește luni în Parlamentul României- deputat PNL

Conducerea vrea să extindă cât mai repede terminalul Plecări, inclusiv prin suplimentarea numărului de porți de îmbarcare, iar în câțiva ani să construiască unul nou,  care să preia din fluxul de pasageri estimat la 7 milioane.

Citeste si: Tot ce trebuie să știe șoferii din România. Noua lege care îi lasă fără 550 de lei dacă nu sunt atenți

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca: "Cel mai mult călătorim în perioada de vară, când e sezonul concediilor. Aeroporturile sunt de două ori mai tranzitate decât acum 10 ani, arată datele Eurostat."

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si