„Nu vom acţiona ca petiţionari în ceea ce priveşte ridicarea sancţiunilor. Avem o marjă de siguranţă. Iar Uniunea Europeană nu este centrul Universului ”, a afirmat purtătorul de cuvânt Nikolai Kobrinets, pentru agenţia de ştiri rusă Ria Novosti.

Presa de stat a informat că guvernul rus are 100 de iniţiative planificate pentru a contracara sancţiunile.

De asemenea, Rusia a ameninţat, joi, că va opri aprovizionarea de gaze naturale către ţările străine dacă nu plătesc livrările în ruble.

"Germania nu se va lăsa șantajată de Putin". Anunţul momentul la nivel european

Franța și Germania vor să oprească gazul rusesc, după anunțul lui Vladimir Putin privind plata în ruble, a anunțat ministrul economiei francez, potrivit BBC.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La rândul său, ministrul economiei german spune că Germania nu se va lăsa șantajată de Putin.

Citeste si: Zelenski a transmis că a demis doi generali ucraineni. Acești „trădători” erau oficiali din serviciile de securitate

Robert Habeck, ministrul economiei din guvernul german, spune că aliații cu care a discutat sunt de părere că astfel de contracte existente trebuie respectate. El a adăugat că Rusia nu a trimis încă o factură și că Germania este pregătită pentru orice scenariu.

Președintele rus Vladimir Putin afirmă că gazele vor putea fi achitate doar în ruble

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a informat că a semnat un decret prin care obligă țările care achiziționează gaz rusesc să îl achite în ruble, începând de vineri, 1 aprilie. În cazul în care plata nu va fi efectuată în această monedă, contractele vor fi reziliate, notează Reuters.

Citeste si: Comisarul european, Nicolas Schmit, laudă România pentru ospitalitate: „Felul în care a fost gestionată această situaţie este remarcabil"

„  Pentru a putea cumpăra gaze naturale rusești, atunci clienții străini vor trebui să deschidă un cont în ruble la bănci rusești și să facă plățile din aceste conturi, începând de mâine  ”, a anunțat Vladimir Putin în cadrul unui discurs televizat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si