Situat la nord de capitala Kiev, aeroportul Antonov din Hostomel, a fost locul în care au avut loc confruntări dureroase încă din primele zile ale războiului ruso-ucrainean

Forțele armate din Ucraina au continuat sâmbătă dimineață contraofensiva în jurul Kievului, în timp ce armata rusă se afla în retragere, potrivit unui buletin informativ al serviciilor britanice de informaţii militare, citat de Reuters. 

 

Trupele rusești au abandonat aeroportul din Hostomel

Armata lui Vladimir Putin a abandonat aeroportul Antonov din Hostomel, din apropierea capitalei Ucrainei, loc unde au existat lupte încă din prima zi a invaziei, 24 februarie.

Mai multe imagini publicate pe Twitter arată avioane distruse la sol în timpul luptelor. Printre acestea și epava celebrului avion Antonov AN-225 Miria, distrus în hangarul său în primele zile ale invaziei, când ruşii au ocupat aeroportul Hostomel.

Citeste si: Doi fraţi gemeni, soldaţi ruşi, s-au stins din viață pe frontul din Ucraina, în aceeaşi zi. Unul dintre frați urma să devină tată

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Potrivit contului de informații din surse deschise OSINT Defender, aparatul de zbor ar fi fost distrus de o rachetă balistică în hangarul său de pe aeroportul Hostomel.

 

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au reluat negocierile, prin videoconferinţă

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au reluat vineri negocierile, prin videoconferinţă, anunţă şeful echipei diplomatice ruse, Vladimir Medinski.

"Continuăm   negocierile  prin videoconferinţă. Poziţiile noastre privind Crimeea şi Donbas nu s-au modificat", a declarat Vladimir Medinski, într-un mesaj postat pe platforma Telegram.

Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au reluat negocierile, prin videoconferinţă

Statele Unite nu au observat că  Rusia  are o abordare "serioasă" în negocierile cu Ucraina, a afirmat marţi secretarul de Stat american, Antony Blinken, semnalând că aşteaptă acţiuni, nu doar declaraţii din partea Moscovei.

Citeste si:  Ucrainenii au alungat armata lui Vladimir Putin din 11 localități din Herson. Oficialii acuză rușii că au blocat evacuarea din Mariupol şi au confiscat ajutorul umanitar

Săptămâna aceasta s-a părut că a existat un avans în discuțiile de pace de la Istanbul, după ce Rusia a declarat că își va reduce operațiunea militară în jurul Kievului și Cernihivului, potrivit Antena 3.

Citeste si:  De ce vrea Rusia ca gazul pe care îl exportă să fie plătit în ruble?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus „pentru moment” că sunt „doar cuvinte, nimic concret”.

Negocierile dintre Ucraina și Rusia: ce a cerut partea rusă

Pe 28 februarie au avut loc negocieri între părțile ucrainene și ruse pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Următoarele discuții, potrivit unor informații, sunt programate pentru 2 martie. Surse din diplomația ucraineană au dezvăluit comandantului- șef unele dintre revendicările formulate de ruși.

Citeste si:  Probleme de sănătate pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin ar fi înconjurat de doctori: ”Face băi în extract din coarne de cerb”

Ce cere Rusia în negocierile cu Ucraina:

  • statutul neutru al Ucrainei, fixat la nivel parlamentar prin referendum;
  • recunoașterea de către Ucraina a ORDLO, pe care Rusia o numește „LDNR”, în cadrul administrativ al regiunilor Donețk și Lugansk;
  • denazificare;
  • recunoașterea suveranității ruse asupra Crimeei;

Partea ucraineană în negocierile cu Rusia a cerut doar încetarea focului și retragerea de pe teritoriul Ucrainei a tuturor trupelor ruse, informează   Unian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si