Jurnalistul Maks Levin a fost dat dispărut în data de 13 martie 2022, în timp ce se afla în misiune în aproprierea orașului Kiev. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit vineri, 1 aprilie, în satul Huta-Mezhyhirska, notează Mediafax.

Citeste si: Doi fraţi gemeni, soldaţi ruşi, s-au stins din viață pe frontul din Ucraina, în aceeaşi zi. Unul dintre frați urma să devină tată

Conform unuia dintre angajatorii săi, Levin se deplasa spre această zonă alături de colegul său, un alt jurnalist, Alexei Chernyshov. Nici până în acest moment nimeni nu știe încă unde se află Chernyshov, acesta fiind dat dispărut în aceeaşi zi cu Levin.

Cariera jurnalistică a lui Maks Levin

Maks Levin s-a născut pe 7 iulie 1981, în regiunea Kiev. A lucrat pentryu mai bine de 10 ani în redacția LB.ua, a contribuit și pentru Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske. Fotografiile sale au fost publicate de Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Korrespondent.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media Center, Vatican News, RFE/RL.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Majoritatea proiectelor sale documentare sunt legate de războiul din Ucraina.  „Orice fotograf ucrainean visează să facă o fotografie care va opri războiul”, a detaliat jurnalistul ucrainean, conform publicației  Ukrinform.

Citeste si: O profesoară din Rusia a fost arestată pentru că a făcut comentarii anti-război

În anul 2014, alături de colegul său Markiyan Lyseyko, Levin a pus bazele AFTER ILOVAISK, afterilovaisk.com,

un proiect militar pentru a păstra și regândi semnificația evenimentelor din august 2014 de către militari, familiile acestora și cetățenii Ucrainei în general. Maks a fost unul dintre cei care au reușit să iasă cu viață din capcana Ilovaisk.

Pe lângă jurnalism, Levin a creat zeci de proiecte foto și video pentru organizații umanitare, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ONU, UNICEF, OSCE, ONU Femei.

Citeste si: Crucea Roşie anunță că va încerca din nou evacuarea civililor din Mariupol în cursul zilei de astăzi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si