Guvernul şi Ministerul Sănătăţii s-au răzgândit în privința distribuirii pastilelor de iod.

Distribuirea pastilelor de iodură de potasiu se va amâna cu cel puţin o săptămână

Campania de distribuire a pilulelor de iodură de potasiu, care trebuia să înceapă de luni dimineaţă, se va amâna cu cel puţin o săptămână, după ce medicii de familie susțin că nu vor să distribuie pastilele de iodură de potasiu.

Citeste si: Bilanț COVID-19 în România, 3 aprilie 2022. Sub 1.500 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore

Argumentele acestora se leagă atât de comunicarea proastă din partea autorităților, cât și de logistică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În plus, medicii susțin că nu dispun de spații de depozitare adecvate pentru pastilele de iod și, ma mult, activitatea din cabinetele lor ar fi blocată pentru mai mult de 2-3 săptămâni. Însă, Ministerul Sănătății afirmă că, în prezent, caută alte soluții.

În această săptămână, 20 din cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu produse de Antibiotice Iași au ajuns la DSP-urile din țară.

Citeste si: Cât ne va costa anul acesta masa de Paşte. Carnea de miel e mai scumpă cu 30% față de anul trecut

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii  a declarat că săptămâna viitoare va începe campania de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu către populaţia eligibilă.

Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii. Când va începe distribuirea pastilelor

"La începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu.

Menționăm că, în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile. Campania de informare publica, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Mnisterului Sănătății. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c", potrivit comunicatului de presă.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia a 73 de ani de la înființarea NATO: „Românii beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istorie datorită NATO”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si