Analiza imaginilor din satelit din oraşul Bucha arată că, de fapt, cadavrele localnicilor au zăcut acolo timp de mai multe săptămâni. Ele apar în imagini încă din data de 11 martie, potrivit The New York Times. 

Citeste si: Președintele Joe Biden, după masacrul de la Bucha: "Putin, criminal de război". Reacția Kremlinului

Noile dovezi contrazic declarațiile Ministerului rus al Apărării, conform cărora uciderea civililor în suburbiile Kievului ar fi avut loc după ce soldații ruşi au părăsit orașul și crimele ar fi fost făcute de "neonaziștii" ucraineni.

Astfel, o analiză a imaginilor video și din satelit denotă că mai mulți civili au fost uciși în urmă cu mai bine de trei săptămâni, când armata rusă controla orașul.

„Imaginile din satelitul Maxar de înaltă rezoluție colectate din zona Bucha, Ucraina (la nord-vest de Kiev) verifică și coroborează videoclipurile și fotografiile recente din rețelele sociale care dezvăluie cadavre care zac pe străzi și lăsate în aer liber timp de săptămâni”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Maxar Technologies, Stephen Wood, potrivit ABS-CBN.

Cum se apără Rusia în fața evidenței crimelor din Bucha

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucea drept "o provocare înscenată", transmite Agerpres.

Citeste si: O primăriță din Ucraina, răpită de ruși, a fost ucisă împreună cu toată familia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei", a spus oficialul rus într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Ursula von der Leyen, anunț după atrocitățile de la Bucha

Rusia urmează să prezinte marți, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, probele Rusiei cu privire la nevinovăția armatei ruse în regiunea Kievului- Bucha și Irpin.

Imaginile din satelit arată că mai mulți civili au fost uciși și lăsați pe străzi de mai bine de trei săptămâni

[Sursa foto: Twitter]

Nebenzia a solicitat pentru luni o sesiune specială a Consiliului de Securitate, dar Marea Britanie, care deţine preşedinţia în luna aprilie, a anunţat că reuniunea Consiliului consacrată Ucrainei este programată pentru marţi, o decizie criticată de ambasadorul Nebenzia.

Kremlinul acuză Ucraina că vrea să anuleze negocierile de pace

"Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucea", a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată luni de agenţia oficială de presă TASS.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si:  Ciucă: Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca cetăţenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viaţă normală şi un trai decent

"Semnificaţia crimei regimului de la Kiev este întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei", a scris ea pe canalul său de Telegram.

Ea a amintit că, în legătură cu acest "incident", Federaţia Rusă a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Zaharova a numit uciderea civililor în orăşelul ucrainean Bucha- atribuit de autorităţile ucrainene militarilor ruşi care s-au retras din regiunea Kievului şi condamnat la unison de comunitatea internaţională- "o provocare a armatei şi radicalilor ucraineni".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si