Totuși, mulți români vor să-l taie de pe lista din pricina prețului mult prea mare așa că vor înlocui friptura, drobul ori ciorba pe care le preparau până acum din carne de miel: cu pui, curcan sau chiar porc.

„- Coastă (n.r. de miel) 45 de lei, cotletul 55 de lei. Doamne, ce prețuri! Pulpa e 75.

- Cât?

- 75 kilogramul.

- De ce așa mult? Așa sunt. Au băut motorină.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Tăvălugul scumpirilor la alimente se resimte tot mai tare în buzunarele românilor

Miel de lux în Brăila: 75 lei/kilogramul

... așa încearcă vânzătoarele acestei carmangerii să justifice prețurile exagerate la carnea de miel. Aproape peste tot în piețe, se vinde cu prețuri de la 40 de lei kilogramul, în sus. Acest măcelar, de pildă, se laudă că are marfă la cel mai bun preț.

„- Dacă acum pulpa fără os e 40 de lei, anul trecut sigur era 30-35 de lei. N-am șanse să iau mai ieftin în preajma Paștelui?

- Sigur, mai scump da. Mielul îți spun sigur că va fi 50 de lei garantat. Minim 50 lei.”

Citeste si: VIDEO- Roșiile românești vândute cu 50 de lei kilogramul în piețele din București sunt de fapt roșii de import. Cum sunt înșelați cumpărătorii

Cu așa previziuni sumbre, oamenii se văd nevoiți fie să cumpere doar de poftă, fie să renunțe de tot la carnea de miel

„Îl tăiem de pe listă, mai tăiem multe de pe listă. Toate sunt scumpe și banul nu mai are valoare. Când ai plecat cu 200 de lei nici nu știi ce iei în sacoșă.

„- Ce pregătiți pentru masa de Paște?

- Ce să pregătim, mămică, că nu avem bani. Vai de capul nostru. Am 1.000 de lei. Ce să fac mai întâi? 

- Miel luați?

- Nuuu, nici gând!”

Meniul pentru masa de Paște se schimbă

Cumpărătorii își amintesc că prețurile la carnea de miel sunt piperate în fiecare primăvară, iar mulți n-au mai gustat o friptură de miel de ani buni. Tradiționalul meniu de Paște a suferit modificări de la an la an, iar acum gospodinele pregătesc ciorbă din curcan, drob cu organe de pasăre și friptură de pui.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Ciobanii sunt nevoiți să vândă mieii românești în străinătate

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si