Volodomir Zelenski a anunțat marți seara că oligarhul Viktor Medvedchuk, cel mai apropiat aliat al lui Putin în Ucraina, a fost capturat de forțele de ordine ucrainene, informează The Guardian. Pe contul său oficial de Telegram și de Facebook, Zelensky a postat o poză cu Medvedchuk în cătușe.

Citeste si: Primarul orașului Mariupol: Peste 20.000 de civili au fost uciși

Potrivit sursei citate, oligarhul fugar Viktor Medvedchuk era un prieten apropiat al lui Vladimir Putin.

Medvedchuk, prieten la cataramă cu Vladimir Putin

Uniforma militară, strategie de camuflaj pntru oligarhul fugar

[Sursa foto: Twitter]

UPDATE. Zelenski propune un schimb de prizonieri care să-l includă pe Medvedciuk 

Preşedintele Zelenski a propus marţi seară Moscovei să îl ofere pe deputatul şi omul de afaceri ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin arestat recent, la schimb cu ucrainenii aflaţi în captivitate în Rusia.

"Propun Federaţiei Ruse să schimbăm acest bărbat cu băieţii şi fetele noastre care sunt în prezent în captivitate în Rusia. De aceea este important ca forţele noastre de ordine şi armata să ia în considerare şi această posibilitate", a spus preşedintele Zelenski într-o intervenţie video postată pe Telegram.

"Şi ca Medvedciuk să fie un exemplu pentru voi. Nu a scăpat nici fostul oligarh. Ca să nu mai vorbim de criminalii de o anvergură mai redusă din hinterlandul rus.

Îi vom prinde pe toţi", a adăugat şeful statului ucrainean.

Cine este Viktor Medvedchuk 

Viktor Medvedchuk, în vârstă de 67 de ani, este liderul Platformei pentru viață, cel mai mare partid de opoziție din Ucraina. În martie, partidul lui Medvedchuk a fost unul dintre cele pe care președintele Zelenski le-a suspendat din cauza legăturilor sale cu Rusia.

Citeste si: Vladimir Putin: negocierile dintre Rusia și Ucraina au ajuns într-un "punct mort". Kievul e de altă părere

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritățile ucrainene l-au pus pe Medvedchuk în arest la domiciliu, dar el a scăpat la trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Locația în care se ascundea era necunoscută până la anunțul de astăzi.

Serviciul de Securitate al Ucrainei spune că Medvedchuk purta o uniformă a armatei ucrainene drept „deghizare”.

Serviciul de Securitate al Ucrainei spune că Medvedchuk purta o uniformă a armatei ucrainene drept „deghizare”.

[Sursa foto: Twitter]

Ce avere are Viktor Medvedchuk

Vladimir Putin va avea un motiv în plus să fie furios, deoarece el este nașul fiicei lui Viktor Medvedchuk.  

Cei doi politicieni au mers împreună în vacanțe și s-au întâlnit adeseori pentru a urmări cursele de Formula 1, potrivit Washington Post.

Apropierea de Putin l-a făcut pe Viktor Medvedchuk un om foarte bogat: potrivit Forbes, în 2021, averea sa era estimată la 620 de milioane de dolari.

Vladimir Putin este nașul fiicei lui Viktor Medvedchuk.   

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Dacă planul lui Putin privind războiul-fulger din Ucraina ar fi reușit, iar Rusia reușea să ocupe rapid Kievul, partidul "Platformă pentru viață" al lui Medvedchuk ar fi oferit cel mai probabil grupul de politicieni din care Kremlinul ar fi format un guvern pe placul său.

Medvedchuk fusese ținut în arest la domiciliu din mai 2021, fiind vizat inițial de acuzații de trădare într-un caz care a crescut tensiunile dintre Moscova și Kiev.

Yachtul de 200 de milioane de dolari al lui Viktor Medvedchuk 

[Sursa foto: Twitter]

În octombrie anul trecut, procurorii au anunțat că el este acuzat și de colaborare pentru finanțarea forțelor separatiste susținute de Rusia în estul Ucrainei.

În primăvara anului trecut, președintele Zelenski a decretat închiderea a trei canale de televiziune deținute de magnatul pro-Putin (112 Ukraine, NewsOne și ZIK) pe motiv de propagandă rusească. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si