Maurizio Marrone, consilier regional de extremă dreaptă pentru politici sociale, vrea ca regiunea să acorde 400.000 de euro asociațiilor anti-avort.

Câți bani vor primi femeile care nu fac avort

Acestea, la rândul lor, ar urma să acorde câte 4.000 de euro unui număr de 100 de femei, pentru a le determina să păstreze sarcina.

Citeste si: Andreea Mantea s-a îndrăgostit! Cine i-a furat inima prezentatoarei de la emisiunea Casa Iubirii: „M-am îndrăgostit, îl iubesc la nebunie” 

În Piemont se vor naște încă 100 de copii. E vorba despre copii care, altfel, nu ar veni pe lume, din cauza dificultăților economice ale mamelor ”, a indicat Marrone, care reprezintă formațiunea conservatoare și naționalistă „Frații Italiei”. 

Inițiativa a fost denunțată de alți consilieri locali și de grupurile feministe

Maternitatea este o alegere. O promisiune falsă de sprijin economic nu ne va convinge, dimpotrivă, reprezintă o batjocură și este manipulatoare față de persoanele care se află în dificultate economică ”, a reacționat alianța feministă Non Una di Meno.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noi amănunte în cazul asasinatului din Bihor. Criminalul și cele două femei care au orchestrat crima au fost arestați

Cu toate acestea, femeile italiene încă se luptă să aibă acces la avorturi sigure, din cauza numărului mare de medici ginecologi care invocă opreliști morale și refuză să facă întreruperi de sarcină, informează  The Guardian.

Publicația citată arată că șapte din zece ginecologi italieni ridică „obiecții morale” față de avorturi.

Avortul a fost legalizat în Italia în 1978 în baza Legii 194.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si