Ziua Pământului este sărbătorită pe plan internațional ca o expresie comună, ca o dorință publică de a construi o societate stabilă.

Ziua Pământului este celebrată în fiecare an pe 22 aprilie

În fiecare an, începând cu 1970, data de 22 aprilie marchează Ziua Pământului, un eveniment sărbătorit   la nivel internațional.

Citeste si: Eclipsa de Soare din 30 aprilie 2022. Când și unde poate fi observată?

Această zi a fost aleasă pentru a atrage atenția asupra importanței protejării mediului și conservării naturii. Dacă la nivel internațional Ziua Pământului a fost sărbătorită destul de timpuriu, în România aceasta a fost marcată începând cu anul 1990.

Ce reprezintă Ziua Pământului

22 aprilie- Ziua Pământului, eveniment sărbătorit  pentru a ne reaminti că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții. Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 2009.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Ziua Pământului are scopul să atragă atenţia asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării şi să ne inițieze cu privire la acţiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii.

Citeste si: După 130 de ani, o „capsulă a timpului” a fost deschisă

Ziua Pământului este recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai mare respectare seculară din lume, marcată de peste un miliard de oameni în fiecare an ca zi de acțiune pentru a schimba comportamentul uman și a crea schimbări de politici globale,

naționale și locale. Clar, lupta pentru un mediu curat continuă cu o urgență din ce în ce mai mare, pe măsură ce ravagiile schimbărilor climatice devin din ce în ce mai evidente în fiecare zi.

Evenimente care vor celebra Ziua Pământului 2022

Pentru a marca Ziua Pământului, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană urmează să organizeze o conferință în acest sens, denumită „Earth Day. The Day After Tomorrow”.

Prestigioasa conferință va fi marcată de participarea unor membri ai guvernului, dar și președinți ai comisiilor parlamentare de specialitate, alături de reprezentați ai mass-media, dar și a societății civile.

Conferința va avea loc în data de 19 aprilie 2022, în Palatul Parlamentului.

Citeste si: Lyridele 2022. De unde poți vedea cel mai bine ploaia de stele de primavară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si