„A m avut o conversație foarte bună cu președintele Bulgariei Rumen Radev despre situația de securitate extrem de îngrijorătoare din Ucraina și Marea Neagră. România și Bulgaria vor continua să-și coordoneze eforturile pentru a oferi sprijinul umanitar consecvent Ucrainei și refugiaților ucraineni ”, arată mesajul președintelui Klaus Iohannis pe Twitter.

Ministrul de externe al Ucrainei,  Dmitro Kuleba, aflat într-o vizită în Bulgaria, spune că refuzul de a furniza arme ţării sale echivalează cu o susţinere pentru ''agresiunea rusă şi exterminarea'' ucrainenilor.

Kuleba s-a întâlnit şi cu preşedintele bulgar Rumen Radev, considerat un simpatizant al Rusiei. În declaraţiile date după întrevederea cu ministrul ucrainean, preşedintele bulgar s-a limitat să asigure că ţara sa va continua să ofere ''sprijin total Ucrainei în funcţie de posibilităţile noastre'', amintind că Bulgaria a primit peste 91.000 de refugiaţi ucraineni şi a oferit Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 1,5 milioane de euro.

Premierul Nicolae Ciucă, avertisment despre războiul din Ucraina. "Criza s-ar putea extinde mai aproape de granița noastră”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, cu ocazia vizitei premierului Belgiei în România, că statele membre NATO trebuie să fie pregătite pentru o „criză de durată” și pentru situația în care această criză s-ar putea extinde mai aproape de „granița noastră”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cei doi premieri au analizat situația de securitate  din regiune și impactul generat de agresiunea militară rusă din Ucraina, se arată într-un  comunicat al Guvernului.

În întâlnirea cu omologul belgian, Nicolae Ciucă a subliniat  nevoia de a întări Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice. Premierul român a transmis mulțumiri omologului belgian pentru decizia de a contribui cu trupe la întărirea

apărării aliate în România, ceea ce transmite dovada clară a solidarității între aliați.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si