În hypermarketurile din Capitală a început deja aprovizionarea cu mici, nelipsițit de pe mesele sau grătarele de 1 mai.

Cât costă o caserolă de mici?

„O caserolă cu 14 mici costă aproximativ 20 de lei, ceea ce înseamnă că pentru un mic plătim în jur de un leu și 50 de bani.”

Aceasta ar putea fi anul acesta cea mai ieftină variantă, căci micul care se vindea anul trecut la terasă cu 3 lei, acum costă cu un leu sau doi mai mult.

Iar dacă vă doriți să savurați celebrul mic la restaurant trebuie să mergeți cu buzunarele pline, pentru că aici prețul este dublu.

Mădălina Bichir, reporter Kanal D: „O porție de 3 mici în acest restaurant costă aproximativ 20 de lei. Tot atât cât ați plăti pe o caserolă de un kg, cumpărată din supermarket.” 

Citeste si: VIDEO- Cumpărături pentru Paște în târgurile tradiționale. Vezi care sunt prețurile

Cât costă micii în restaurant?

Viorel Radu, manager restaurant: „Un mic la noi în restaurant costă 6.3 lei.(...) Prețul micului din 2019 și până în prezent a crescut treptat, în funcție de fluctuațiile de pe piață. Anul trecut era 5.9 lei.”

Pe lângă cheltuielile restaurantului, de vină pentru explozia prețurilor sunt și costurile furnizorului, care au crescut cu peste 30 la sută.

Așa că toate aceste scumpiri se reflectă în meniurile localurilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„- În Brașov este mai scump micul la terasă. 8 lei. și 10 lei.

- Credeți că o să devină un moft micul anul acesta?

- Cum a fost și mielul de Paște!”

„E scump. Dacă ai poftă și ai bani, mănânci. Dacă nu, te uiți!”

„Prețul nu e mare, salariile noastre sunt mici!”

Citeste si: VIDEO- Carnea de miel din România, mai scumpă decât cea din Marea Britanie

Până să ajungă în farfurie, preţul micului aproape se triplează

La producător costă puţin peste doi lei. Un mic vândut la caserolă costă 2 lei și 29 de bani. Aici intră prețul materiei prime, costurile de producție, condimentele, caserola și etichetele. Toate s-au scumpit în ultimele luni.

Citeste si: VIDEO| Livezile, afectate de primăvara neobișnuit de rece/Fructele românești, mai puține și mai scumpe anul acesta

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si