Un nou avertisment pentru șoferii din țară. Trebuie să-și reînnoiască asigurările de urgență. Mai au doar două săptămâni la dispoziție, iar după data de 11 mai vor expira polițele emise de City Insurance, care se află în faliment.

Citeste si: Tichete de masă pentru anul 2022. O categorie de români care nu beneficia de ele, va primi în acest an

Șoferii au fost avertizați să-și reînnoiască RCA-ul imediat. Dacă aveți poliță emisă de City Insurance mai aveți la dispoziție doar două săptămâni, până pe data de 11 mai.

Anunț pentru toți șoferii din țară

Conducătorii auto sunt obligați acum să facă noi asigurări ale autoturismului. Cine nu respectă acest lucru, riscă să fie amendat de polițiști în trafic, în cazul în care va fi controlat. Pe data de 9 februarie, Tribunalul București a luat decizia de a emite procedura falimentului City Insurance, iar de atunci a existat un termen de 90 de zile de valabilitate ale acestor polițe.

Cine are o poliță emisă de City Insurance și vrea să fie despăgubit, există posibilitatea de a depune o cerere la Fondul de Garantare a Asigurărilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Preturi scazute abia in al 13-lea ceas

Conform primelor informații, românii au depus până acum 17.400 ce cereri în acest sens, iar plățile sunt estimate la 150 de milioane de lei.

Toți românii sunt obligați să reînnoiască RCA-ul în termen de două săptămâni, până pe data de 11 mai. Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a retras pe data de 17 septembrie 2021, moment în care City Insurance a cerut dechiderea unei proceduri de faliment, chiar dacă atunci erau încheiate peste 3 milioane de polițe în acest sens, potrivit Observatornews.ro.

Citeste si: Prețuri similare la miel, salarii diferite

Românii care au RCA emis de City Insurance pot alege o altă firmă. Oamenii pot primi despăgubiri de la Foldul de Garantare a Asigraților, dar doar până la suma de 500.000 de lei.

Deși șoferii sunt obligați să reînnoiască RCA-ul într-un timp atât de scurt, există și posibilitatea de despăgubire.

Citeste si: Banca Mondială anunță o creștere mai mică a economiei din România în 2022. Cum vor face față românii exploziei prețurilor și inflației ridicate?| EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si