Fetița de 5 ani a fost considerată, inițial, primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România. După mai multe investigații, ea a fost diagnosticată cu boala Wilson. 

Care este starea de sănătate a fetiței diagnosticate cu boala Wilson

„Starea pacientei de 5 ani transplantată hepatic este staționară, cu ameliorarea funcției hepatice. La momentul actual pacienta se află în secția de terapie intensivă, este încă intubată și continuă investigații de specialitate pentru determinarea severității implicării neurologice secundare bolii Wilson, modificări evidențiate încă pe imagistica cerebrală efectuată la Spitalul Grigore

Alexandrescu în ziua pretransplantului hepatic”, arată Institutul Clinic Fundeni.

Citeste si: O tânără, victima unui accident rutier, va salva viața a trei persoane

Afecțiunea de care suferă fetița în vârstă de 5 ani despre care s-a crezut inițial că ar fi primul caz de îmbolnăvire de hepatită de origine necunoscută din România, este o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Niciun caz suspect de hepatită severă nu s-a confirmat până acum în România

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătății anunța primul caz suspect de hepatită de origine necunoscută din România.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cazurile de hepatită misterioasă, infirmate

 Fetița de 5 ani a fost internată inițial la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București, însă nu a răspuns la tratament.

Vineri, ea a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni din București, unde sâmbătă a fost supusă cu succes unui transplant hepatic.

Citeste si: Fetița de 8 luni, internată cu suspiciune de hepatită, a fost externată după aproape două săptămâni

Ministerul Sănătății a anunțat ieri că niciunul dintre cazurile considerate suspecte de îmbolnăvire cu noua hepatită de origine necunoscută nu a fost confirmat până acum, iar în România nu există, practic, niciun caz de infectare cu această boală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si