Utilizatorii de telefoane mobile trebuie să fie mai atenți în ultimele zile, după ce mai multe atacuri cibernetice au avut loc în țara noastră.

Citeste si: Cine este românul bănuit că i-a ajutat pe rușii de la Killnet în atacurile cibernetice din România

Acest virus necesită interacţiunea utilizatorului. Adică se solicită acestuia să dea click pe un link, să descarce o aplicație şi să accepte permisiunile pe care acea aplicație le cere.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Killnet amenință că va „distruge România” dacă Ioan Feher, românul care i-ar fi ajutat pe hackerii pro-ruși, nu este eliberat

Odată cu accesarea acestui link, efectul este devastator. Virusul poate accesa mesajele, iar utilizatorul nu mai poate trimite mesaje altei persoane.

Virușii pot prelua controlul telefonului 

Totodată, lista de contacte poate fi vizualizată, iar datele cu caracter personal pot fi furate.

"Aceste mesaje se pot primi atât pe telefon sau pe Facebook. Dacă din curiozitate sau din grabă accesăm acel link, telefonul ne avertizează că urmează să instalăm o aplicație, iar dacă noi continuăm să instalăm aplicația în secunda următoare se preia controlul total al telefonului şi dispare iconița ei din lista aplicațiilor vizibile de pe telefon dar ea va rula în background, având control absolut.

Pentru a ne proteja trebuie să fim atenți cu linkurile şi aplicațiile pe care le accesăm şi să nu instalăm decât din surse sigure.

Citeste si: VIDEO- Român din Marea Britanie, implicat în atacurile hackerilor ruşi de la "Killnet". Ce a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode

Cel mai simplu când primim un SMS de la un prieten în care ni se solicită ceva este bine să îl sunăm sau să vorbim pe un alt canal de comunicare să verificăm. În felul acesta genul acesta de atacuri pot fi eliminate", a spus Andrei Bozeanu, expert în securitatea cibernetică, pentru Antena 3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si