Ciorbă de roşii ca la bunica: Reţeta delicioasă de primăvară
Ciorbă de roşii ca la bunica. Vă prezentăm o rețetă savuroasă de ciorbă de roșii, așa cum o prepara bunica!
Ciorbă de roşii ca la bunica. Ciorba de roșii este una dintre cele mai simple și mai gustoase preparate tradiționale românești. Acest preparat se poate face în orice anotimp, dar mai ales primăvara și toamna, cu roșiii proaspete de gradină.
Iată cât de simplu și rapid se prepară ciorba de roșii ca la bunica!
Citeste si: 4 rețete de ciorbă de lobodă perfecte pentru post
Mai întâi, se spală şi se curăţă legumele: ardeii, ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovii. Toate legumele se pun să fiarbă în 2 litri de apă cu sare şi ulei de măsline.
Spoi, lăsați să fiarbă la foc mic, iar, între timp, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul.
Ca să iasă un suc fin, este de preferat să-l strecuraţi şi să-l fierbeţi în câteva clocote.Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Prăjitură spornică cu căpşuni: Reţeta pe care trebuie să o încerci în această primăvară
După ce au fiert legumele, se scot în sită, ceapa şi ardeii se aruncă, iar morcovii şi ţelina se pasează cu blenderul.
Apoi, se curăţă ardeii capia de seminţe, se spală şi se dau prin maşina de tocat, apoi se pun la fiert, până scad puţin.
La final, se adaugă sucul de roşii în ciorbă şi se mai fierbe în câteva clocote. Ciorba de roşii se serveşte cu crutoane prăjite în unt şi pastă de ardei capia. Se ornează cu pătrunjel şi frunze de ţelină tocate mărunt.
Citeste si: Cea mai delicioasă reţetă de urzici cu usturoi