”Aveţi mâinile pătate cu sângele a mii de ucraineni şi a sute de copii morţi”, ”Televiziunea şi autorităţile mint. Spuneţi «Nu» războiului”, transmiteau sloganurile, potrivit Reuters.

Televiziunea rusă, mesaje care condamnă războiul din Ucraina

Capturile de ecran surprinse de Reuters au arătat sloganurile apărute pe meniuri de televiziune prin satelit de la Moscova de Ziua Victoriei, când Rusia a sărbătorit a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei Naziste.

Citeste si: Ambasadorul Rusiei a fost stropit cu vopsea roșie la Varșovia. Incidentul a avut loc de Ziua Victoriei

”Aveţi mâinile pătate cu sângele a mii de ucraineni şi a sute de copii morţi”, afirma un slogan.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

”Televiziunea şi autorităţile mint. Spuneţi «Nu» războiului”, transmitea alt slogan.

Mesajele au fost afişate chiar înainte de difuzarea paradei de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie în Moscova

Putin le-a vorbit ruşilor despre ”apărarea patriei-mame” şi a criticat NATO şi ţările din vest. ”Astăzi, soldaţii din Donbas împreună cu soldaţi ruşi luptă pe front(...) Mă adresez soldaţilor din Donbas: Luptaţi pentru ţara mamă(...)

pentru memoria celor care au murit în al doilea Război Mondial, a martirilor din Odesa, care au fost arşi de vii”.

Citeste si: Mesajul lui Vladimir Putin, de Ziua Victoriei: NATO a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei

Nu se știe sigur cum au fost transmise în direct sloganurile. Agenţia de ştiri rusă Interfax a precizat că sloganurile au apărut şi la televiziunea prin cablu după ce canelele mass-media au fost piratate.

Un site de ştiri rusesc a ilustrat, de asemenea, materiale anti-război care aduceau critici vehemente la adresa lui Putin, însă articolele au dispărut rapid, potrivit news.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si