ANPC a informat că a efectuat luni verificări la modul în care Societatea de Transport Bucureşti, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, a dus la îndeplinire măsurile dispuse de comisari în urma precedentului control, care a vizat condiţiile de derulare a transportului public.
Citeste si: Calendar Evaluarea Națională 2022. Când au loc probele scrise pentru elevii de clasa 8-a
În acest fel, comisarii din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au efectuat 15 acţiuni de control şi recontrol, prin intermediul cărora au verificat 765 de mijloace de transport în comun.
Mijloace de transport STB scoase temporar de pe traseu
În total, inspectorii au fost verificat 514 autobuze, dintre care, 61 au fost oprite temporar, până la remedierea abaterilor constatate, 75 de troleibuze, fiind oprite temporar patru dintre acestea, 176 de tramvaie, fiind oprite temporar 18 dintre acestea, până la remedierea abaterilor constatate.
Inspectorii au descoperit în mijloacele de transport în comun resturi alimentare, praf în strat gros, rugină în exces, geamuri neigienizate, sistem de ventilare plin de praf.
Igienizarea şi lipirea linoleumului sau înfiletarea şuruburilor slăbite au fost realizate în timpul controlului, pentru ca mijloacele de trasport să poată ieşi pe traseu, a informat ANPC.
Citeste si: Cerşetori români arestaţi în Franţa. Româncele câștigau până la 500 de euro pe zi
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
De asemenea, comisarii au mai descoperit un sistem de iluminat interior parţial funcţional şi au constat că peste 85 de tramvaie nu sunt dotate cu rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi.
Totodată, în mijloacele de transport în comun erau geamuri sparte, podea înfundată, şuruburi slăbite, linoleum dezlipit şi îndoit, scaune deteriorate, unele cu tapiţeria ruptă, uzată, neigienizată, îmbâcsită de praf, mânere lipsă, rupte, fără protecţie, scaune cu structură din lemn exfoliată, podea cu aplicaţii suplimentare de linoleum, geamuri cu inscripţii (făcute de pasageri) cu marker permanent, care nu pot fi curăţate, cu burdufe deteriorate, neigienizate corespunzător, vandalizate interior/exterior (tip graffiti), barele de susţinere având protecţia de poliuretan ruptă.
Citeste si: Mai mulți locuitori din Buzău au ajuns la spital cu entorse din cauza troutarelor prost făcute
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Alte nereguli au fost utilizarea, pentru igienizare, a unor materiale (cârpe, mopuri etc.) insalubre, a unor chiuvete pentru igienizarea materialelor cu rugină şi praf în exces, clădirea deteriorată, aflată într-o stare avansată de degradare (bucăţi de tavan lipsă, pereţii şi podeaua deteriorate, cu denivelări, căi de acces deteriorate etc.), lipsa informaţiilor legate de traseu sau modalitatea de achiziţie a călătoriei, neafişarea autorizărilor RAR.
ANPC a precizat că acţiunea de control nu este încă finalizată.
Un control similar a avut loc în luna martie, la depouri şi autobaze ale Societăţii de Transport Bucureşti.
Citeste si: Un copil de patru ani a murit pe masa de operație. Familia face acuzații împotriva medicilor