Spumă de căpșuni. Iată o rețetă delicioasă de spumă cu căpșuni, fructul vedetă din acest sezon. Un desert ideal atât pentru adulți, cât și pentru cei mici!
Spumă de căpșuni reprezintă o rețetă care aduce aminte de copilările pentru cele mai multe persoane. Fructul vedetă al lunilor mai, iunie și iulie poate fi consumat atât în stare crudă, cât și în diverse deserturi. Am pregătit cea mai delicioasă rețetă de spumă de căpșuni.
Pentru șase porții de spumă de căpșuni, avem nevoie de:
4 albușuri
100 grame de zahăr
2 plicuri de zahăr vanilinat
700 grame de zăpșuni.
Mod de preparare
Căpșunile se spală în mai multe ape și apoi se șterg foarte bine cu ajutorul unor șervețele absorbante de hârtie.
Apoi, căpșunile se mixează cu două linguri de zahăr.
Se separă ouăle și albușurile se bat bine cu zahărul și cele două plicuri de zahăr vanilinat până când se obține o spumă densă asemănătoare celei de bezea.
Se amestecă treptat albușurile cu piureul de căpșuni, cu ajutorul unei spatule. După ce au fost bine omogenizate, spuma trebuie dată la frigider pentru minim 15 minute. Este important de știut că pentru preparare, ingredientele pot fi reci, de la frigider.
Spuma de căpșuni este un desert excelent și lejer care poate fi făcut din orice fructe. Poftă bună!
Prăjitură spornică cu căpşuni: Ingredinte
150 de ml ulei
400 de grame făină
jumătate de kilogram de căpșuni
5 ouă
coaja de la o lămâie
250 de ml de kefir sau sana
10 grame de praf de copt
250 de grame zahăr
o lingură de esență de vanilie
un praf de sare.
Prăjitură spornică cu căpşuni: Mod de preparare
Mai întâi se pune uleiul într-un bol încăpător și se adaugă ouăle. Apoi, se pune zahărul și coaja de lămâie. Cei cărora nu le plac lămâile, pot înlocui coaja acestui fruct cu cea de la portocală.
Astfel, peste amestecul de mai sus se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute.
Mai apoi, se toarnă apoi kefirul sau sana, făina și foarte puțină sare pentru gust. Nu putea lipsi nici praful de copt. Se amestecă din nou maximum un minut.
Căpșunile mai pot fi înlocuite cu vișine sau caise, în funcție de preferințele fiecăruia.
Compoziția pentru aluat ar trebui să fie gata, iar în acest moment se poate turna într-o tavă. Puteți pune într- o tavă cu dimensiunile de 35/ 25 de centimetri. La baza compoziției, în tavă, se așază o hârtie de copt pentru a nu se lipi. Puneți cât de multe bucăți de căpșuni desupra aluatului.