Media anilor de gimnaziu nu ar trebui să mai conteze la admiterea la liceu, a spus ministrul Educației. Toate acestea, după ce Legea educației naționale va fi modificată.
Ce a declarat Ministrul
”Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu”, a spus ministrul, la Digi24.
Ministrul Educatiei a facut această afirmație după ce a fost întrebat dacă media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Națională.
Sorin Cîmpeanu a precizat că media ar putea rămâne, totuși, în formula pentru admitere, dacă testarea standardizată se va dovedi un succes și va putea fi implementată în clasele din România, la nivel general.
Citeste si: Competenţe BAC 2022: Când încep examenele?
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ministrul Educației a mai spus că a propus renunțarea la obligativitatea tezelor, prin acest lucru recunoscând "irelevanța notelor, generată de o lipsă a standardizării evaluării, lucru pe care avem de gând să îl reglăm".
Subiectele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi adaptate perioadei
Despre subiectele la evaluarea națională, ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de pandemie.
Citeste si: Vacanţa de vară 2022: Când este ultima zi de şcoală pentru elevi?
Cîmpeanu a mai anunțat, în luna mai, că elevii din seria 2023 – 2027 vor susține un examen de Bacalaureat bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia și personalizat.
Citeste si: Evaluarea Națională 2022. Cum se calculează media finală și care este nota minimă pentru promovare
În continuare, baza Bacalaureatului vor rămâne matematica și limba și literatura română. Acestor discipline li se vor adăuga ulterior materiile solicitate de elevi, în funcție de competențele fiecăruia și de planurile de viitor.