Numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la preţurile plafonate de guvern, începând de vineri, a declarat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI, citată de Agerpres.

Ungaria are prețurile cele mai mici la carburant

Ministrul a spus că în Ungaria se poate alimenta cel mai ieftin în toată Europa, ceea ce a dus la un turism al carburanţilor, în special zona de frontieră, care ameninţă deja aprovizionarea.

„Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi”, a spus Gergely Gulyas.

Citeste si: Țara care declară stare de urgență din cauza războiului din Ucraina, după 3 luni de la declanșarea invaziei armatei ruse

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Ungaria prețurile la benzină și motorină au fost plafonate la 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, înseamnă 6,33 lei per litru de benzină și motorină. Plafonul de 480 de forinți pe litru a fost impus de guvernul Ungariei încă din toamna anului trecut până la 15 mai.

Străinii vor plăti prețul fără reduceri

Numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinţi litrul în Ungaria. Ceilalţi vor trebui să plătească preţul pieţei, a subliniat Gergely Gulyas.

Citeste si: Un microbuz cu cinci pasageri străini s-a răsturnat pe DN1, în Sibiu

Traficul la frontiera de vest a țării a fost în creștere în mai, după ce tot mai mulți români au mers să alimenteze în Ungaria, după creșterile de prețuri ale carburanților în România.

Citeste si: Două mașini și un tramvai s-au ciocnit în zona Bucureștii Noi din Capitală. Circulația tramvaielor este blocată pe ambele sensuri

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si