Cel mai râvânit titlu al fotbalului european, care anul trecut revenise echipei Chelsea Londra, intră pentru a 14-a oară în palmaresul echipei spaniole. 

Formația spaniolă a câștigat pentru a 14-a oară Liga Campionilor

Real Madrid a câştigat a 5-a Ligă a Campionilor din 2014. Chiar cu Ancelotti antrenor a început această serie fabuloasă pentru madrileni. A urmat hegemonia de 3 trofee la rând cu Zinedine Zidane antrenor.

În 2022, Real Madrid a câştigat din nou trofeul UEFA Champions League, după victoria cu 1-0 în faţa celor dela Liverpool. Vinicius Jr. a marcat singurul gol al finalei.

Spaniolii s-au remarcat prin pragmatism în acest sezon al competiţiei, eliminându-le în drumul spre finală pe PSG, Chelsea şi Manchester City, după reveniri incredibile. 

Golul din finala UEFA Champions League a fost marcat de Vinicius Junior, în minutul 59, după ce în minutul 21 Liverpool avusese o bară la un şut al lui Mane de la marginea careului.

Citeste si: A murit un mare fotbalist român. Fost jucător la Dinamo, Rapid și Bistrița, deține un record de neegalat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un gol al lui Benzema (Real Madrid) din minutul 43 a fost anulat pentru ofsaid, după verificarea cu sistemul VAR.

Liverpool şi Real Madrid s-au înfruntat de nouă ori până acum în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, campioana Spaniei având cinci victorii, iar „cormoranii” trei. Cel mai recent duel a fost în sferturile de finală ale ediţiei 2020-21, când Real a câştigat cu 3-1 la Madrid, iar returul s-a terminat nedecis, 0-0.

Karim Benzema, golgheterul Ligii Campionilor

După finală, Benzema a fost în culmea fericirii. Starul francez este şi marele favorit la câştigarea „Balonului de Aur”.

Suntem extrem de fericiți și mândri de această echipă. Am reușit dubla (n.r. – titlu și Champions League) și am meritat din plin. A fost un meci dificil, dar așa este mereu în UEFA Champions League, mai ales într-o finală. Înseamnă enorm pentru mine să câștig un nou trofeu UEFA Champions League aici în țara mea „, a spus Karim Benzema, citat de  UEFA.com.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Cine câștigă Cupa Angliei? Duel de foc pe Wembley Stadium!

„Suntem cu adevărat fericiți. Ce pot sa spun? Nu pot spune mai multe. Sunt omul recordurilor. Am avut noroc să vin aici anul trecut și să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate și caracter mental. Sezonul a fost de top. Cred că am trecut prin meciuri foarte dificile.

Suporterii ne-au ajutat foarte mult în ultimul meci. Ne-au ajutat în seara asta. Noi suntem fericiți și ei sunt fericiți ”, a spus şi Carlo Ancelotti, după meciul cu Liverpool, potrivit  BBC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si