Magistrații din Grecia au decis ca Sorin Oprescu să fie plasat sub control judiciar în dosarul de corupție pe care îl are acesta.

Va trebui să plătească o cauțiune de 5000 de euro

Ședința a durat aproximativ șase ore, până spre finalul programului Curții de Apel din Atena, motiv pentru care judecătorii au decis amânarea ședinței pentru dimineața zilei de marți. 

La final, s-a decis ca Sorin Oprescu să fie plasat sub control judiciar și să plătească o cauțiune de 5000 de euro.

Citeste si: Sorin Oprescu află marți dacă va fi eliberat din închisoarea din Grecia

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Au fost audiați mai mulți martori, mai mulți experți în drept internațional și în drept românesc, printre aceștia și un profesor de drept de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, un avocat și un fost judecător al Curții Constituționale din România. Aceștia au vorbit despre problemele sistemului judiciar din țara noastră.

A fost audiată și partenera de viață a lui Oprescu

Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, a dat declaraţii în faţa instanţei din Atena, acolo unde judecătorii analizează cererea de extrădare a fostului primar al Capitalei.

Aceasta a explicat că Sorin Oprescu este în pericol de moarte în cazul în care va fi extrădat în România.

Citeste si: O femeie a fost bătută crunt în mijlocul unui magazin din Maramureș. Un bărbat a atacat-o printre rafturi, în fața clienților

"Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce.

Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fară valoare", a declarat Adriana Nica în fața instanței, potrivit Antena3.

Citeste si: Ludovic Orban își va da demisia din grupul parlamentar PNL. "A fost picătura care a umplut paharul"

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si