El susţine că Rusia nu are, de altfel, nici interesul şi nici capabilităţile de a intra într-un conflict cu o alianţă puternică, precum NATO.

Citeste si: "Dacă Putin moare, se va declanșa haosul". Serviciile secrete din SUA fac lumină în privința sănătății liderului de la Kremlin

Întrebat dacă e posibil ca Rusia să intre într-un conflict cu NATO, Mircea Geoană a răspuns că acest scenariu nu va avea loc. 

„NATO este prea puternic şi mult prea mobilizat”

Nu vedem astfel de intenţie din partea Rusiei şi trebuie să spunem, fără să ne facem prea mult vânt cu coada, că NATO este prea puternic şi mult prea mobilizat în acest timp pentru ca Rusia să fie un pericol pentru noi sau să facă un calcul atât de greşit, au greşit o dată, grosolan din punct de vedere calcul strategic cu Ucraina, cu atât mai puţin un risc de escaladare cu NATO ”, a explicat Mircea Geoană.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Șeful NATO: Occidentul trebuie să se pregătească pentru "un război de uzură" în Ucraina

El a spus că Rusia nu are nici interesul şi nici capacitatea de a intra într-un conflict cu NATO.

Nu au nici interes, nu au nici capabilităţi şi este prea mare asimetria de putere între noi şi dânşii ca să încerce aşa ceva.

Se chinuie cu Ucraina, o ţară mult mai mică, e cu atât mai puţin de crezut că se vor lua de piept cu o alianţă atât de p uternică”, a adăugat Mircea Geoană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si