"Din punctul nostru de vedere, un al şaptelea pachet de sancţiuni trebuie impus cât mai curând posibil. Trebuie să menţinem presiunea", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Lukasz Jasina, pentru ziarul german Welt am Sonntag, înaintea întâlnirii de luni a miniştrilor de Externe ai UE la Luxemburg.
Guvernul Poloniei cere noi sancţiuni împotriva Rusiei, înaintea summitului UE
"Mergem înainte, ne bucurăm de sprijinul partenerilor noştri baltici şi sperăm că şi ceilalţi europeni vor fi de acord cu sancţiuni mai dure împotriva Rusiei", a mai afirmat Jasina.
Ma mult, ministrul adjunct de Externe al Poloniei Marcin Przydacz a declarat pentru Welt am Sonntag că cel de-al şaselea pachet de sancţiuni "a lovit puternic Rusia". "Dar încă nu am reuşit să-l slăbim suficient pe Putin şi maşina lui militară.
Avem nevoie de sancţiuni suplimentare şi mai dure", a menționat el.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Emmanuel Macron vrea să meargă la Moscova să vorbească cu Vladimir Putin. Care sunt condițiile pe care le pune liderul francez: "Nu voi merge acolo pur şi simplu"
Ce măsuri dure ar putea include al șaptea pachet de sancțiuni?
El a mai fost întrebat despre ce sancţiuni ar putea conţine un al şaptelea pachet de la Bruxelles, Przydacz a răspuns: "Vrem să oprim complet exporturile de tehnologie europeană către Rusia ”.
Aceasta ar trebui să includă produse civile care ar putea fi utilizate şi în scopuri militare, a adăugat el, subliniind că UE trebuie să "acţioneze mai puternic împotriva băncilor ruse şi împotriva canalelor de propagandă şi dezinformare ruse”.
Statele membre UE au adoptat, la începutul lunii iunie, al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Printre altele, acest pachet de sancțiuni prevedea un embargo de amploare pe petrol, interzicerea mai multor instituţii de presă din Rusia din Europa şi excluderea celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank, din reţeaua de comunicaţii financiare Swift.
Citeste si: Klaus Iohannis va participa luni, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări şi la Forumul de Afaceri de la Riga