În județul Argeș, la Pitești, șoferii au blocat benzinăriile pentru a treia seară la rând. Majoritatea au făcut ,,plinul” în valoare de 1 leu. Gelu Tofan, edilul orașului a declarat că: „Lumea este revoltată împotriva preţului excesiv la carburant. Îi felicit pe aceşti tineri şi le urez să aibă succes în demersul pe care-l fac”.

Potestele la pompă se extind în toată țara

Manifestări la pompele de carburanți au fost şi în municipiul Sibiu.

Participanții la trafic au alimentat tot cu mărunţiş, iar apoi s-au aşezat din nou la coadă, blocând complet activitatea unei benzinării.

„Am alimentat de 50 de bani. Şi încă urmează să alimentez tot de 50 de bani până îi fac plinul”.

Pe străzile din vecinătatea benzinăriilor traficul a fost blocat complet. S-a mers bară la bară, pe avarii, cu claxoanele apăsate.

Citeste si: Alertă la Constanța: Trecătorii au semnalat un bagaj suspect

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

„Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru că în majoritatea ţărilor europene s-au impus măsuri de plafonare a preţurilor la carburanţi şi de reducere a accizelor, a TVA-ului la carburanţi, însă la noi, până acum, nu s-a făcut nimic. Situaţia din ţară devine tot mai rea din cauza aceasta pentru că preţul la carburanţi nu afectează doar mobilitatea cetăţenilor”.

În Arad, o stație de alimentare din inima oraşului a fost blocată mai bine de două ore.

„Am alimentat de 61 de bani. O să venim până când o să plafoneze statul român preţurile”.

La sfârşitul lunii șoferii anunţă un protest la nivel naţional, organizat pe reţelele sociale, cu sute de mii de participanţi.

Marcel Ciolacu: „Prețul carburanților ar trebui plafonat”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a menționat luni presei, ideea plafonării prețurilor la carburanții auto, declarând că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare.

„Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit”, a declarat Ciolacu, atrăgând atenția că acesta ar fi principiul, restul fiind „treaba specialiștilor”. „Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a mai spus liderul PSD.

Citeste si: Un sucevean a sunat la poliție pentru că a uitat unde a pus baloții de fân

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Ciolacu a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere”. „Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a declarat Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de

pandemie. „Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a încheiat liderul PSD.

Pe fondul războiului din Ucraina, al sancțiunilor impuse Rusiei și al modului în care Kremlinul a răspuns acestor sancțiuni, prețurile energiei și carburanților au înregistrat creșteri importante în ultima perioadă.

Citeste si: Incendiu la o cabană din Sibiu în care erau cazate 52 de persoane


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si