Contestații Evaluare Națională 2022.  Rezultatele la Evaluarea Naţională a fost publicate pe  http://evaluare.edu.ro/  Pentru a verfica ce notă ai luat trebuie să introduci  aici codul candidatului.

Afișarea primelor rezultate, înainte de contestații, se va face pe site-ul Evaluării Naționale realizat de Ministerul Educației  evaluare.edu.ro, dar și la centrele de examen.

Contestaţii Evaluare Naţională 2022

Rezultate Evaluarea Națională 2022: unde se depun contestațiile?

Rezultate Evaluarea Națională 2022

Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat, elevii utilizând codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primă, la prima probă susținută de aceștia.

Citeste si: Rezultate Evaluare.EDU.ro 2022: Notele pe judeţe

Citeste si: Rezultate Evaluare.EDU.ro 2022: Notele pe judeţe

„Numărul mediilor de peste 5 este la un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 82%, 122.166  de elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestații.(...) „Anul trecut am avut 76,8%, deci cu 5,5% mai puțin", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La Limba și literatura română rezultatele sunt mai bune față de anul trecut, notele de peste 5 fiind de 85,9%, față de 84% anul trecut.

Rezultate favorabile se înregistrează și la matematică, unde notele peste 5 sunt 77,5%, față de 67,4% anul trecut.

„Am avut prezenți 144.494, cu 25.000 mai mult decât anul trecut", a mai completat ministrul Educației.

Contestaţii Evaluare Naţională 2022

Contestaţii Evaluare Naţională 2022

Contestații Evaluarea Națională 2022: Unde se pot depune cererile de reevaluare a lucrărilor? 

După ce primele rezultate de la examenele de la Evaluarea Națională au fost afișate pe 23 iunie, elevii pot depune contestații în aceeași zi, în intervalul orar 16:00-19:00 și pe 24 iunie, în intervalul orar 08:00-12:00. 

Contestațiile la Evaluarea Națională 2022 pot fi depuse la centrele de examen pe 24 iunie 2022, între orele 08.00 și 12.00.

Candidații care depun fizic sau transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că notă acordată că urmare a soluționării contestației poate modifică, după caz, notă inițială, prin creștere sau descreștere. 

Citeste si: Rezultate Evaluare Națională 2022: La ce oră se publică notele pe EDU.ro? Ierarhia mediilor la Română şi Matematică

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Candidații care vor să depună contestații trebuie să completeze și să semneze o cerere care conține și o declarație-tip, în care elevii menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate fi mai mică sau mai mare decât nota acordată la prima corectură.

În cazul candidaților care nu au împlinit 18 ani, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentații legali ai acestora.

Model cerere de reevaluare a lucrării

Iată cum arată cererea de contestație!

Contestaţii Evaluare Naţională 2022

Model cerere de reevaluare a lucrării.

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2022. Unde se publică notele online?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si