Rezultate Admitere Liceu 2022: Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate încă de săptămâna trecută de către Ministerul Educației, pe site-ul edu.ro. Astfel, începând din această săptămână, elevii pot să completeze fișa cu opțiuni pentru liceu, iar la data de 14 iulie vor afla la ce liceu au fost repartizați. 

UPDATE ora 10:00 Rezultatele repartizării în licee 2022 au fost publicate pe: http://admitere.edu.ro/RapoarteCautare.aspx

Pentru a vedea rezultatele trebuie să alegi județul în care a candidat elevul şi să introduci codul candidatului. După aceea, trebui apăsat butonul "caută".

Rezultate Admitere Liceu 2022. Unde poţi vedea online la ce liceu ai fost admis?

Absolvenții de gimnaziu trebuie să completeze împreună cu părinții lor, fișele de înscriere la liceu cu opțiunile, pe care le preferă. De asemenea, fiecare liceu are un cod, potrivit broșurilor publicate în fiecare județ. 

Procentul elevilor care au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022 a crescut de la 82,3% la 82,4%, în urma soluționării contestațiilor, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Admitere Academia de Poliţie 2022: Când încep probele? Calendarul examenelor

Înaintea contestațiilor, peste 82% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 au luat medii peste 5, potrivit primelor rezultate publicate de Ministerul Educației.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rezultate Admitere Liceu 2022: Cum poţi vedea online la ce liceu ai intrat?

Rezultate Admitere Liceu 2022: Cum poţi vedea online la ce liceu ai intrat?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când începe şcoala în septembrie 2022? Elevii au intrat în vacanța mare

Mai mult, opțiunile pot fi completate pe foaia de înscriere, de către elev și părinte, atât la școală, cât și în corespondență pe mail cu școala gimnazială, la cerere. În cel de-al doilea caz, școala trimite pe mail părintelui fișa precompletată cu date ale elevului, pentru a fi întoarsă semnată, cu opțiunile completate.

Ministerul Educaţiei va publica pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2022- 2023).

Astfel, pentru a afla la ce liceu ai fost repartizat, poți consulta site-ul oficial EDU.ro,  AICI.

Citeste si: Admitere liceu 2022 Edu.ro: Calculator medii pentru elevi. Ierarhia notelor la nivel judeţean/ a municipiului Bucureşti 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Iată documentul publicat de Ministerul Educației, privind completarea fișei cu opțiuni pentru liceu:  

(3) Completarea opțiunilor la sediul unității de învățământ se face pe baza unei programări realizate telefonic sau prin e-mail; programarea se realizează la numărul de telefon sau pe adresa de e-mail comunicate de unitatea de învățământ gimnazial și dedicate admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2022-2023. Completarea opțiunilor se face de către candidat în prezenta părintelui/reprezentantului legal al acestuia și a dirigintelui clasei; aceștia, împreună cu candidatul, vor semna  “Fișa de înscriere”.

(4) La solicitarea candidatului/ părintelui/ reprezentantului legal al acestuia, unitatea de învățământ poate transmite electronic  “Fișa de înscriere a candidatului, în vederea completării opțiunilor de către candidat, în prezenta părintelui/ reprezentantului legal al acestuia. În acest caz,  Fișa de înscriere,  completată de către unitatea de învățământ cu datele menționate la alin. (1) se transmite scanată, pe adresa de e-mail comunicata de către candidat/ părinte/ reprezentantul legal al acestuia. Completarea opțiunilor se face de către candidat în prezența părintelui/ reprezentantului legal al acestuia, care vor semna  Fișa de înscriere  și o vor retransmite unității de învățământ, scanată/fotocopiată. Unitatea de învățământ va confirma, prin e-mail, primirea documentului.

În procesul de completare a opțiunilor, candidatul/ părintele/ reprezentantul legal poate beneficia de asistență din partea dirigintelui clasei, prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință on-line). În situația în care informațiile din documentul transmis electronic sunt incomplete, nu sunt lizibile sau dacă se constată inadvertențe între informațiile din document și cele din baza de date, unitatea de învățământ poate solicita candidatului/ părintelui/ reprezentantului legal al acestuia prezentarea la sediul unității”, potrivit procedurii stabilite de Ministerul Educației.

Calendar- Admitere liceu 2022

  • În intervalul 4- 11 iulie 2022- elevii, alături de părinți, vor completa fișele de înscriere, cu ajutorul diriginților. Părinții și candidații sunt nevoiți să verifice dacă datele sunt corecte.
  • Data de 12 iulie este ultima zi de a transmite bazelor de date din fiecare unitate de învățământ către centrul de admitere județean. 
  • Tot pe 12 iulie, fiecare județ va transmite mai departe către Centrul național de admitere la liceu în 2022 bazele de date, prin finalizarea operațiunilor specifice în aplicația disponibilă.
  • Pe 13 iulie vor avea loc verificările și corectările erorile ce au apărut în bazele de date.
  • Pe data de  14 iulie are loc repartizarea automată în învățământul liceal al absolvenților de clasa a VIII-a. Tot în această zi vor fi comunicate elevilor rezultatele. Totodată, școala va afișa o listă cu locurile rămase neocupate la liceele din județ.
  • În perioada 15 iulie- 20 iulie, elevii trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați de către sistemul ministerului. Tot pe, 20 iulie, liceele trebuie să transmită la nivel central situația locurilor care au rămas neocupate după prima etapă de admitere.

Citeste si: Titularizare 2022: Pe ce dată are loc examenul? Calendar şi modele de subiecte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si