Prognoza meteo pentru următoarele zile: Când revine canicula? Iată cum va fi vremea pe teritoriul țării, în următoarele zile!

Meteorologii au anunțat temperaturi în scădere, vijelii și ploi torențiale! Când revine canicula? 

La sfârșitul acestei săptămâni, vremea va fi instabilã în jumãtatea de nord-vest a ţãrii, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Tot în aceste zone vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 25...35 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

În restul regiunilor, vremea se va menţine cãlduroasã, local canicularã, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe suprafeţe mai restrânse, cu precădere seara și noaptea.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nord-vest şi 37 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Pe când, presiunea atmosferică va crește ușor dinspre nord-vest, însă la valori joase.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ploile torențiale și vijeliile se mută în sudul țării. HARTA de la ANM

Prognoza meteo pentru următoarele zile: Când revine canicula?

Prognoza meteo pentru următoarele zile: Când revine canicula?

[Sursa foto: PixaBay]

Vremea în săptămâna 4 – 11 iulie

În această perioadă, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate zonele țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, centrale și nord-estice, precum și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel specific, dar cu un deficit local în extremitatea de sud-vest și de nord-est

a țării.

Citeste si: Temperatura apei mării în perioada 5- 17 iulie 2022 în Constanţa, Mamaia, Eforie, Mangalia şi Vama Veche

Vremea în s ăptămâna 11 – 18 iulie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade din luna iulie, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru următoarele zile: Când revine canicula?

Prognoza meteo pentru următoarele zile: Când revine canicula?

[Sursa foto: PixaBay]

Vremea în s ăptămâna  18 – 25 iulie

Spre sfârșit de lună, meteorologii anunță că, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, mai accentuat fiind în regiunile intracarpatice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si