Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în premieră să pună în aplicare decizia CCR care se referă la prescripţie, adică la termenul maxim la care poate fi trasă la răspundere o persoană pentru încălcarea legii.

În acest fel, un prim om de afaceri a fost eliberat în baza acestei hotărâri. Este vorba despre Ioan Zapodeanu, un om de afaceri din municipiul Iași.

Citeste si: Cum arată casa de protocol în care a locuit Traian Băsescu. A fost eliberată, dupa ce fostul Preșdinte al României a fost declarat colaborator al Securității

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Contestația în anulare a fost depusă de avocații omului de afaceri care în cursul lunii decembrie a anului 2021 a fost condamnat, definitiv, la patru ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu și spălare de bani.

Cine ar putea să scape de închisoare cu ajutorul acestei hotărâri 

Avocatul omului de afaceri din Iași a motivat faptul că acuzațiile aduse clientului lor erau prescrise în baza deciziei Curții Constituționale a României, din anul 2018, care stabilește că termenul de prescripție a infracțiunilor este cel general, în lipsa unor prevederi legale. 

Citeste si: VIDEO- Ioana Băsescu este așteptată în instanță pentru procesul privind finațarea campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu. Elena Udrea nu va fi prezentă la proces

Acesta a fost acuzat că ar fi fost beneficiarul unei retrocedări ilegale din care ar fi beneficiat de peste 1,5 milioane de euro. 

De această hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție pot să beneficieze Elena Udrea, Ioana Băsescu, Sorin Blejnar, Lucian Duță, Adrian Mladin sau Tudor Pendiuc.

Citeste si: Elena Udrea nu vrea să mai mănânce. Blondina a slăbit peste 10 kilograme: „Nu îmi pot vedea copilul de mai bine de 3 luni”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si