Totodată, în acest atac au fost ucise de tirurile rusești, alte două persoane, conform unui bilanț preliminar anunțat de Oleg Sinegubov, șeful administrației militare regionale, citat de CNN.

"Din păcate, un copil de 13 ani, un bărbat și o femeie au fost uciși în urma bombardamentelor efectuate în această dimineață de trupele de ocupație asupra districtului Saltivski din Harkov", a transmis Oleg Sinegubov.

Citeste si: Kadîrov plănuiește să „demilitarizeze țările NATO”: „După capturarea Kievului, urmează Polonia”

Acesta a mai precizat că o altă persoană, mai exact o femeie în vârstă de 72 de ani, a fost rănită și a avertizat populația din oraș să nu iasă din adăposturi fără ca acest lucru să fie necesar. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În sudul Ucrainei, în zona orașului Nikopol, atacurile trupelor Moscovei au ucis două persoane într-o zonă rezidențială. Alte nouă persoane, printre care și patru copii, au fost rănite, conform celor declarate de Serghei Bratciuk, reprezentantul administrației militare din Odesa.

Soldații ucraineni au bombardat un pod în regiunea Herson

Un pod situat din Herson, care se află în mare parte sub controlul armatei lui Vladimir Putin, a fost bombardat două zile la rând de armata ucraineană, a transmis agenția rusă TASS.

Kiril Stremusov, adjunctul șefului administrației impuse de Moscova în Herson, a menționat că "8 sau 9 rachete au lovit podul Antonov", miercuri.

Potrivit sursei menționate, acest element de infrastructură a fost foarte grav avariat, dar nu există risc de prăbușire.

Citeste si: Rusia, acuzată de SUA că pregătește anexarea teritoriilor ocupate în Ucraina

Conform Ministerului britanic al Apărării, podul este o vulnerabilitate esențială pentru forțele ruse, fiind unul dintre cele două puncte de trecere peste Nipru pe care Moscova le utilizează pentru aprovizionarea trupelor sale în teritoriile

ocupate la vest de acest curs de apă.

"Această zonă include orașul Herson, care este important din punct de vedere politic și simbolic pentru Rusia. Cursul inferior al Niprului reprezintă o barieră naturală, calea navigabilă având de obicei o lățime de aproximativ 1000 m. Controlul trecerilor peste Nipru va fi, probabil, un factor cheie în rezultatul luptelor din regiune", a estimat instituția citată.

Citeste si: Soția lui Zelenski, primită de soții Biden la Casa Albă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si