La finalul primei sesiuni parlamentare din acest an, doi deputați liberali ies în evidență prin faptul că sunt „certați” cu microfonul. Unul este Costel Barbu, aflat la primul mandat. Într-un an și jumătate, a vorbit o singură dată, la depunerea jurământului. Prestația sa însumează 31 de secunde.
Costel Barbu, deputat PNL: "Și să spun povești la oameni? Cel puțin, vin în teritoriu, le fac oamenilor ce am de făcut.
Trebuie neapărat să vorbești mult? Pentru ce să vorbești mult? Faptele contează, să lași ceva în urma ta."
Au vorbit doar 30 de secunde
Găsim necuvântători și printre social-democrați. Este cazul lui Nicu Niță, deputat aflat la al doilea mandat.
Este și campion printre nevorbiți- doar 26 de secunde în cei aproape doi ani de mandat.
Cum nu a luat cuvântul în plen, nici la telefon nu a răspuns.
Citeste si: Când anunță Turcia decizia finală cu privire la extinderea NATO. Ce trebuie să facă Suedia și Finlanda
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Printre cei care îngroașă rândurile celor scumpi la vorbă este și deputata PSD, Eliza Peța-Ștefănescu, care a stat doar 29 de secunde la microfon, când a depus jurământul.
Citeste si: Începe austeritatea la Guvern. Se taie 10% din banii ministerelor
Sărac la vorbă este și unul din aleșii UDMR. Kelemen Attila a ieșit la tribună doar când a depus jurământul pentru 31 de secunde.
Aceștia au continuat să își primească indemnizațiile
Și în opoziție sunt parlamentari care văd microfonul ca pe un dușman. Deputatul USR, Eugen Terente, a vorbit doar 27 de secunde. Ar fi vrut și mai mult, dar a pierdut câteva ocazii.
Citeste si: Probleme de sănătate pentru Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a fost surprins tușind de zeci de ori în timpul unei declarații făcute în Iran
Eugen Terente, deputat USR: "Am vrut de vreo două ori să iau cuvântul, dar a trecut termenul, că fiecare grup parlamentar are un anumit număr de minute... Urmează, nu au intrat zilele în sac, a trecut doar un an și jumătate."
Citeste si: Sorin Oprescu rămâne în libertate în Grecia. De ce nu va fi extrădat fostul primar al Capitalei
Cu toate acestea, aleșii nu sunt plătiți pentru cât vorbesc, iar indemnizațiile intră lunar în contul lor. Cel mai mic salariu de parlamentar ajunge la 11.000 de lei, la care se adaugă bani de cazare, diurnă, transport, dar și o sumă forfetară, din care doar jumătate sunt decontabili.