Iată cea mai gustoasă rețetă de lasagna cu carne tocată și sos bechamel.

Ingrediente

300 g foi de lasagna 150 g parmezan

1 ceapă

1 morcov mic

1/4 ţelină mică

100 g bacon sau kaizer

400 g roşii descojite din conservă

3 linguri unt

600 g carne tocată amestec

Citeste si: Reţetă de dulceaţă de dovlecei: Este, pur şi simplu, un deliciu!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

250 g vin roşu

sare

piper

8-10 frunze de busuioc

supă de vită

50 g unt

50 g făină

500 ml lapte

5 sare

1 vârf de cuţit nucşoară

Mod de preparare

Se taie ceapa, morcovul şi ţelina cubuleţe mici. Se pun la călit în unt topit şi se lasă până se înmoaie.

Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se mai lasă un minut.

Se adaugă peste legume carnea, vinul roşu şi se lasă pe foc până când se evaporă, amestecând din când în când.

Se pun roşiile tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper. Se pune puţină supă de vită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute.

Pentru sosul bechamel se căleşte făina în untul topit şi se adaugă laptele treptat, amestecând continuu. Se condimentează cu sare şi nucşoară şi se fierbe până când se îngroaşă.

Foile de lasagna se pun la înmuiat în apă rece. Se întinde puţin sos de carne pe fundul unui vas uns cu unt, se presară parmezan şi se acoperă cu foi de lasagna şi sos bechamel.

Repetaţi aşezarea straturilor până când se termină toate ingredientele. Stratul de deasupra trebuie să fie de sos bechamel presărat cu parmezan.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute. Se lasă să se răcorească puţin şi se poate servi.

Citeste si: Cea mai simplă reţetă de chifteluţe de dovlecei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si