Reţetă lasagna cu carne tocată şi sos bechamel: Este pur şi simplu delicioasă
Lasagna este o mâncare nelipsită de pe mesele italienilor, alături de pizza și paste.
Iată cea mai gustoasă rețetă de lasagna cu carne tocată și sos bechamel.
300 g foi de lasagna 150 g parmezan
1 ceapă
1 morcov mic
1/4 ţelină mică
100 g bacon sau kaizer
400 g roşii descojite din conservă
3 linguri unt
600 g carne tocată amestec
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
250 g vin roşu
sare
piper
8-10 frunze de busuioc
supă de vită
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
5 sare
1 vârf de cuţit nucşoară
Se taie ceapa, morcovul şi ţelina cubuleţe mici. Se pun la călit în unt topit şi se lasă până se înmoaie.
Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se mai lasă un minut.Se adaugă peste legume carnea, vinul roşu şi se lasă pe foc până când se evaporă, amestecând din când în când.
Se pun roşiile tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper. Se pune puţină supă de vită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute.
Pentru sosul bechamel se căleşte făina în untul topit şi se adaugă laptele treptat, amestecând continuu. Se condimentează cu sare şi nucşoară şi se fierbe până când se îngroaşă.
Foile de lasagna se pun la înmuiat în apă rece. Se întinde puţin sos de carne pe fundul unui vas uns cu unt, se presară parmezan şi se acoperă cu foi de lasagna şi sos bechamel.
Repetaţi aşezarea straturilor până când se termină toate ingredientele. Stratul de deasupra trebuie să fie de sos bechamel presărat cu parmezan.
Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute. Se lasă să se răcorească puţin şi se poate servi.
Citeste si: Cea mai simplă reţetă de chifteluţe de dovlecei