Apar filmări în care autocarul implicat în tragicul accident din Bulgaria este surprins în timp ce gonește pe șoseaua în care și-au găsit sfârșitul 4 pasageri, dintre care trei români.

Tragedie pe o șosea din Bulgaria

Vehiculul a fost surprins de mai multe ori, în ultimul an, în timp ce gonea cu viteză și făcea depășiri periculoase pe același traseu pe care îl parcurgea în mod repetat, din București spre Turcia și retur.

Imaginile au apărut în presa bulgară și sunt filmate atât pe timp de zi, dar și în timpul nopții, de o cameră de supraveghere instalată pe un stâlp. În una dintre acestea se vede clar cum autocarul depășește o mașină și o cisternă pe o porțiune de drum cu linie continuă, într-o localitate.

Citește si: Un copil de 13 ani a căzut de pe bicicletă într-o zonă greu accesibilă din Harghita

Un reprezentant al Centrului European de Politică a Transporturilor a declarat, la o televiziune bulgară că, în urma analizelor făcute, deși în acea zonă limita de viteză e de 40 de kilometri pe oră, vehiculul atinge 80 de kilometri pe oră. Deocamdată, nu se știe dacă la volan se afla același șofer turc care conducea autocarul implicat în accidentul de pe șoseaua din Veliko Târnovo.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În schimb, acesta este acuzat de neglijență la volan și de moartea a 4 pasageri, dintre care 3 români, după ce nu ar fi respectat regulile de circulație. Procurorii bulgari au cerut arestarea preventivă pentru 72 de ore a șoferului turc, pe motiv că există riscul ca acesta să părăsească țara.

Mai mult, deși viteza vehiculului încă nu a fost stabilită, oamenii legii spun că șoferul este responsabil de tragedie, deoarece a fost neglijent la volan. El riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. Cel de-al doilea șofer, care este român, a fost deja audiat în calitate de martor și se va întoarce în țară.

Citește si: Nicolae Ciucă, după accidentul din Bulgaria: „La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală”

Între timp, cei 5 pasageri români care au fost transportați cu elicopterul la Spitalul Floreasca, din Capitală, sunt în continuare în stare gravă. Trei dintre aceștia sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, iar doi au fost deja operați.

Citește si: EXCLUSIV. 12 persoane implicate în incidentul din Târgoviște au fost aduse la audieri

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ministerul român de Externe a anunțat că alți 10 români care se aflau în autocarul morții și care au scăpat teferi au fost aduși aseară în țară cu un alt autocar de la aceeași firmă de transport.

Citește si: Imagini tulburătoare din Bulgaria! Cum arată după tragedie locul unde și-au pierdut viața cei patru români


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si