Beneficiile consumului de smochine. Include-le în dieta ta si bucură-te de energie
Beneficii consum de smochine. Smochinele sunt fructe moi, cu o coajă subțire de culoare mov sau violet. Miezul smochinelor este de culoare roșie, iar gustul este unul deosebit și aromat.
Beneficii consum de smochine. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit smochinele în tratarea unor boli endocrine, reproductive, digestive sau chiar ale aparatului respirator.
Smochinele au o mulțime de proprietăți benefice organismului. Toate aceste beneficii pot face smochinele să fie fructe cu adevărat miraculoase.
Controlarea nivelului de zahar din sânge
Organizația Mondiala a Sănătății a recomandat ca oamenii să folosească anumite produse vegetale pentru a ajuta la tratarea diabetului. Smochinele pot avea proprietăți benefice, remarcându-se efecte protectoare asupra ficatului si de reducere a glucozei.
Un studiu făcut în 1998 a constatat ca extractul din frunze de smochin scade nivelul de glucoza si îmbunătățind valorile glicemiei. Pe lângă toate aceste lucruri, studiile de specialitate realizate pe animale au rezultat că extractele de frunze de smochin pot să încetinească producția de glucoză din ficat.
Studii mai vechi au arătat că 44% din cazurile cu negi au fost rezolvate cu ajutorul unor produse pe bază de smochine, iar restul de 56% cu ajutorul crioterapiei.
Smochinele sunt fructe bogate în fier, mineral important în buna dezvoltare a firului de păr.Aportul regulat de smochine poate ajuta la menținerea sănătății părului.
Smochinele au în compoziția lor mai multe substanțe benefice asupra organismului, precum: 84% apă, proteine 1%, glucide 15-18%, materii azotate, celuloză, acizi, pectină, vitamina A, B1, B2, C, PP, latex, lipodiastază (enzimă analogă sucului pancreatic),
amilază, proteoză, enzime, minerale (fier, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, brom). Fructele conțin beta-caroten, flavonoide și o enzimă numită ficina, care ajută la digestie.
De cele mai multe ori, medicii recomandă consumul de smochine pentru a trata rapid tusea. Mai mult, smochinele sunt foarte bune în curele de slăbit datorită conținutului de acizi grași omega 3 și omega 6 care accelerează mobilizarea grăsimilor din țesutul adipos. Aceste fructe sunt foarte sărace în calorii, glucide și lipide, în ciuda gustului foarte dulce.
Însă, cea mai importantă proprietate a smochinelor este cea laxativă. Preparate în mai multe feluri, smochinele pot combate eficient constipația.
De obicei, smochinele se servesc întregi, tăiate în două sau în patru părți. Ca desert, smochinele se servesc cu smântână, cremă, siropuri si lichioruri. Smochinele vor fi mereu parfumate dacă, înainte de servire, le ții puțin la soare. O smochină se consumă proaspătă, sub formă de deserturi. De asemenea, fructul se poate servi și cu preparate din carne, sub formă de sos și umplutură.
Smochinele pot fi servite și ca fel de mâncare independent, umplute cu un sos dulce de smântână cu nuci. Smochinele pot fi consumate și cu coajă.
Pentru a pregăti smochina pentru servire, aceasta trebuie spălată și lăsată să se usuce câteva minute. Boaba trebuie să fie curată și uscată.