În plin centru al Brașovului, un trotuar lung de 240 de metri arată ca un drum de țară neîngrijit. După ce a fost decopertat, trotuarul de pe strada Iuliu Maniu din Brașov a fost lăsat așa, spre nemulțumirea trecătorilor.

Constructorul urmează să achiziționeze mai multe pavele

Plimbarea pe aici este un chin pentru bătrânii care merg cu cârje sau bastoane ori pentru mamele care își plimbă copiii cu căruciorul.

Unii oameni aleg să facă echilibristică pe bordură, iar alții pășesc efectiv pe carosabil.

Începute luna trecută, lucrările de reabilitare a trotuarului de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Braşov au intrat într-o pauză, după ce a fost înlăturat asfaltul şi a fost aşternut stratul de piatră spartă.

Citeste si: Un taximetrist s-a ales cu dosar penal după ce și-a amenințat clienții cu moartea. De ce a recurs bărbatul la acest gest

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Localnicii și turiștii sunt nevoiți să pășească pe pietrele ascuțite pentru că vestitul Dorel a luat pavelele și pare că a uitat să pună altele noi în loc.

„Constructorul este în faza de achiziție pavele.

După finalizarea procedurii va începe montarea acestora", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 

Lucrările au fost contestate înainte de a începe

Bulevardul pe care se află și trotuarul face parte dintr-un program de reabilitare a străzilor din Brașov. Firma care a câștigat licitația trebuia să refacă zona destinată pietonilor, dar lucrările s-au blocat.

Citeste si: Oamenii din Sri Lanka trăiesc momente cumplite: "E o spirală nesfârșită a iadului"

Mai multe persoane au contestat la sfârșitul lunii iulie începerea lucrărilor. Oamenii au reclamat că în locul dalelor, municipalitatea braşoveană avea în plan să asfalteze trotuarul, fără a avea o autorizaţie de construire şi un aviz de la Direcţia Judeţeană de Cultură Braşov în acest sens. De cealaltă parte, Primăria Braşov a precizat atunci că trotuarul va fi pavat cu dale de beton, că nu este nevoie de autorizaţie de construire şi că a fost obţinut un aviz din partea Direcţiei de Cultură a Judeţului Braşov.

Citeste si: Disperarea unor părinți din Braşov: Oferă recompensă pentru cel care află ce s-a întâmplat cu fiica lor în anul 1990. "Vrem să ne ducem liniştiţi"

Pentru lucrările de reabilitare ale bulevardului, dar și a trotuarului, primăria Brașov a alocat suma de 300.000 de lei. 

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si