Monumentul istoric al celei mai vechi și cunoscute cetăți din țara noastră, Cetatea de la Sarmizegetusa a fost vandalizat de un turist. Potrivit primelor informații, se pare că cel care a distrus monumentul istoric ar fi un bărbat din municipiul Pitești, județul Argeș.

Citeste si: Mesajul șocant pe care l-a primit de antrenorul copilei de cinci ani, ucise la Bascov: ”Este foarte greu de vorbit!”

Piteșteanul și-a scris numele pe unul dintre blocurile de piatră care aparține zidului vechi al cetăți din vremea strămoșilor noștri daci. Bărbatul nu a făcut asta doar o dată, ci a insistat să-și scrie numele de două ori.

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a vandalizat Cetatea de la Sarmizegetusa. Omul susține că se plictisea

Bărbatul s-a ales cu dosar penal după o faptă comisă din plictiseală

O patrulă de jandarmi s-a deplasat la locul faptei, iar împreună cu arheologul care era prezent la cetatea istorică, au sesizat că pe o piatră din zidul acesteia erau scrijelite mai multe nume.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112 că un bărbat şi-a scris numele pe unul dintre blocurile de piatră aparţinând zidului vechi al cetăţii Sarmisegetusa. Patrula de jandarmi s-a deplasat la faţa locului, iar împreună cu arheologul prezent la cetate, au sesizat că pe o piatră din zidul acesteia erau scrijelite mai multe nume”, au transmis reprezentanții IJJ Hunedoara.

Citeste si: Un trotuar din Brașov a fost lăsat decopertat după ce constructorul a rămas fără pavele în timpul lucrărilor

Oamenii legii au reușit să îl identifice pe făptaș într-un timp relativ scurt. Chestionat de ofițerii de Jandarmerie de ce a recurs la acest gest, bărbatul din județul Argeș a spus că de plictiseală. Piteșteanul s-a ales cu dosar penal pentru distrugere.

”De asemenea, colegii noştri au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere care au fost predate poliţiştilor pentru a se continua cercetările”, au mai precizat reprezentanții IJJ.

Citeste si: Adolescent de 15 ani din Dolj, urmărit cu focuri de armă de polițiști


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si