Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook, că au fost finalizate construcțiile primelor două intersecții supraînălţate din Sectorul 1.

Citeste si: Accident rutier cu trei mașini implicate, pe A2. Se circulă în coloană

"Ceea ce vedeți este o premieră pentru Capitală. Până la sfârșitul anului vom avea 35 de astfel de intersecții supraînălțate", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Așa arată noile intersecții supraînălțate din Sectorul 1:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primele intersecții supraînălțate sunt construite în zonele unde sunt raportate accidente rutiere și în apropierea unităților de învățământ.

Citeste si: Clotilde Armand, implicată într-un nou scandal uriaș în Sectorul 1. Poliția Locală a fost solicitată să intervină la sediul Primăriei

Sunt măsuri luate pentru a descuraja șoferii care circulă cu viteză peste limita legală, a precizat edilul de sector.

Clotilde Armand vrea să implementeze în Sectorul 1 un "Plan de siguranţă rutieră"  

Clotilde Armand adaugă că au fost adaptate trotuarele la trecerile de pietoni, se asigură sistemul de scurgere a apelor pluviale şi au fost montaţi stâlpi de protecţie între trotuar şi partea carosabilă.

"În paralel, continuăm cu construcţia de treceri de pietoni supraînălţate şi montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică.

Pentru mine, siguranţa tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) este pe primul loc. Aceste lucrări fac parte din Planul de siguranţă rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 şi sunt realizate sub supravegherea şi cu consultanţa Brigăzii de Poliţie Rutieră", a mai scris primarul pe Facebook.

Planul de siguranţă rutieră a Sectorului 1 a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local din luna ianuarie. Acesta vizează măsuri precum: amplasarea de limitatoare de viteză pe străzi, supraînălţarea trecerilor de pietoni de lângă şcoli, modernizarea intersecţiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenţie. 

clotilde armand

Clotilde Armand, primarul sectorului 1

[Sursa foto: Facebook]

"Aștept feedback de la locuitorii Sectorului 1 cu privire la măsurile luate și pentru sugestii de a ne îmbunătăți activitatea. Pentru mine, siguranța tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) este pe primul loc", a adăugat Armand.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si