Pâinea lui Ceaușescu, afacere de succes

Nici urmă de conservanți în Pita de Pecica. Aici, totul se face ca pe vremuri. Natural și cu atenție deosebită pentru fiecare pâine. Automatizarea n-are ce căuta într-un astfel de loc.

„Într o zi bună facem chiar și 1000 de pâini. Avem o rețetă veche pe care o păstrăm de foarte mulți ani...40- 50 de ani.”

Familia Țigu se ocupă de această brutărie de peste 40 de ani. O afacere preluată de la un vechi brutar din zona. În anii ’80, câte două transporturi de pită ajungeau cu avionul săptămânal la București, pe masa dictatorului Nicolae Ceaușescu.

„Această pită se făcea și pe timpul lui Ceaușescu. Era mâncată de tractoriști, muncitorii comunei, dar și de Nicolae Ceaușescu..în fiecare săptămâna se trimitea.”

Citeste si: Pepene tăiat în feliatorul de pâine

Curioșii străbat kilometri buni pentru a încerca „pâinea lui Ceaușescu”

Povestea îi atrage că un magnet pe clienți. În brutăria lui Valer și a Marianei Țigu, oamenii se aleg cu o experiență unică. Pita se degustă cu untură, ceapă, sare și boia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„- Tot așa mânca Ceaușescu? Ceaușescu cumpără și pâine cu untură?

- Nu, făcea el acolo la București.”

„Noi venim din Italia, ne-am cazat aici și soțul mi-a zis că să luăm pâine că de acolo mânca Ceaușescu.”

„Era în legătură cu Ceaușescu că lua pâine și am vrut să mă conving și întra-devăr face banii!”

Citeste si: Îl mai ții minte pe Șerban din „Liceenii”? Cu ce a ajuns să se ocupe acum, la 36 de ani de la lansarea filmului

Cine pășește în brutărie are senzația că se întoarce în timp

Valer Țigu, proprietar brutărie: „Pe oameni îi atrage să cumpere această pâine pentru că e mai naturală, cea mai naturală din zonă, chiar din țară pentru că am reușit să menținem cuptorul din cărămidă, are un gust aparte.”

„Cuptorul e făcut în anii '70, se vede pe dimensiunea lui, e făcută din cărămidă arsă din pământul acestei comune.”

La sfârșitul anului 2011, pita de Pecica a fost inregistrată că marcă protejată la nivel național și este în curs de a obține protecția brandului în toată Europa.

Citeste si: Mașina Zoiei Ceaușescu, scoasă la licitație


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si