Autoritățile pregătesc un ajutor pentru școlarii care provin din familii cu venituri mici. Tichetele educaționale în valoare de 500 de lei sunt acordate pe suport electronic, familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară. 

Când se fac solicitările

Tichetele sociale pentru elevi se acordă în baza unei proceduri controversate prin care fiecare învățător sau diriginte întreabă părinții ce salariu au primit luna aceasta.

Învățătoarea sau dirigintele trebuie să ceară adeverințe de venit de la părinți care să arate salariul încasat în luna iulie. 

Ulterior adeverințele sunt centralizate la școală, trimise la inspectorat, care la rândul său le trimite la Ministerul Educației, iar în ultimă fază vor ajunge la Ministerul Fondurilor Europene cel ce finanțează proiectul.

Citeste si: Salariile bugetarilor cresc de la 1 septembrie

Pentru a beneficia de tichete, părinții vor trebui să depună o cerere în termen de cinci zile de la începerea anului școlar, adică din 5 septembrie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Tichete sociale 2022: Ce produse puteţi cumpăra?

În funcție de vârsta copilului, solicitările se fac fie  la primărie, în cazul preșcolarilor, fie direct la școală în cazul celor de la gimnaziu.

Când ar urma să fie virați banii

Potrivit informațiilor oferite de Ministrul Educației, peste 300.000 de elevi din România (preșcolari, elevi din clasele primare și gimnaziale) vor intra în posesia voucherelor în valoare de 500 de lei cu care își vor putea cumpăra rechizite și alte lucruri necesare pentru școală.

Citeste si: Ministrul Educației a vorbit despre bursele elevilor. Vești bune în noul an școlar

Proiectul prin care sunt acordate vouchere sociale elevilor care provin din familii cu venituri mici este menit să reducă rata abandonului școlar.

Ministrul a anunțat că devansează termenul prin care inspectoratele trebuie să trimită ministerului Educației lista cu beneficiarii tichetelor educaționale, din 23 septembrie, în data de 9 septembrie. Ministrul anunță că spera ca în prima parte a lunii septembrie să fie virați banii pe carduri. 

Citeste si: Anul școlar 2022-2023. Cât va dura vacanța de iarnă?

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si