Cu toate acestea, până ca poștasul să le aducă noul talon.. pensionarii țin de fiecare leu.

Pensiile ar putea fi majorate, dar degeaba...

„Mă credeți că eu n-am mâncat o înghețată toată vara? Mă credeți? și aș mânca și eu o înghețată.. o.. mai fac economie... Mă credeți?”

După o viață întreagă de muncă, oamenii nu își permit nici măcar un trăi decent.

Sacrificii fac zilnic pentru că banii să le ajungă o lună întreagă. Tot mai mulți se uită cu îngrijorare și spre lunile de iarnă..

Citeste si: Ministrul Muncii: Salariul minim trebuie să crească. Pensiile vor fi majorate cu minim 5% din 1 ianuarie

„Dacă n-ar fi băiatul..aș muri de foame... zău că aș muri de foame!”

„Plătim aici...facturi.. și mai rămâne ceva? Avem și medicamente 3-4 milioane.. și dacă ne mai rămân 7 milioane.. din ăștia trăim o lună!”

„Lemne, haha, avem aici un câmp și e o plantație de salcâmi, și asta e.. luăm de acolo pentru iarnă să facem focul.”

Guvernul pregăteşte majorări ale pensiilor, dar acestea nu vor acoperi nici măcar inflaţia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Diana Buzea, reporter Kanal D: „Pensiile ar urmă să se majoreze, iar punctul de pensie să crească de la 1586 lei la 1700 lei. sunt discuțiile din interiorul partidului social democrat, mai ales că se pun la punct și noile măsuri din pachetul social care va ajunge pe masa Guvernului.”

Mihai Tudose, prim-vicepreședinte PSD: „Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5.7% prevăzut de lege, noi insistăm pe minimum minimum 10%.”

Nicolae Ciucă, premier: „Ca să putem să asigurăm acest pachet de măsuri sociale, trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să mărim.. să majorăm.. atât pensiile cât și salariile.”

Citeste si: Tichete sociale 2022: Ce produse puteţi cumpăra?

Pensionarii s-au săturat de promisiuni și caută variante să se gospodărească singuri

„Nu o să ți dea prea mult, când e să ți ia... îți ia repede.. dar când îți da.. cam greu îți dă.”

„N-ai încotro..chiar dacă ești bolnav să ai ceva în grădina, o pasăre..”

„Îmi da 170 lei..și? te duci la târg și îți iei roșiile cu 50-60..anu trecut mai făceai ceva la borcan, anul asta ce să faci?”

Pentru pensionari, această creștere e doar o mică picătură într-o mare de probleme, spun specialiștii.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Adrian Negrescu, analist economic: „Inflația percepută de pensionari e mult mai mare decât restul populației. Ei cei mai mulți bani îi dau pe medicamente, utilități și mâncare. În general produse de baza, care s-au scumpit cel mai mult în această perioadă.”

Pensiile ar urmă să fie majorate de la 1 ianuarie.

Citeste si: Ce ministere primesc mai mulți bani la rectificarea bugetară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si