Până la data de 29 august, Belgia, cu o populație de 11,5 milioane de locuitori, a înregistrat 706 de cazuri de variola maimuței. 32 dintre persoanele internate aveau o tulburare imunitară.

Citeste si: Încă două cazuri de variola maimuței au fost confirmate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la 31 august, au fost înregistrate 50.496 de cazuri de infectări și 16 decese în 101 țări.


În rândul țărilor europene, Spania a înregistrat deja două decese cauzate de acest virus. Epidemia afectează  în principal comunitatea homosexuală.

Citeste si: OMS, anunț de ultimă oră despre variola maimuței. Cum poate fi eliminată din Europa

Cum poate fi eliminată variola maimuței din Europa?

Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat că variola maimuței a înregistrat o scădere a cazurilor de îmbolnăvire în mai multe țări din Europa.

"Există semne timpurii încurajatoare, precum cele observate în Franţa, Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie şi în alte ţări, care indică faptul că epidemia ar putea încetini", a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  Un virusolog explică cum funcționează vaccinul împotriva variolei maimuței și cine îl va primi

Europa "merge în direcţia corectă", a subliniat el. Cu toate acestea, "pentru a face progrese către eliminarea (epidemiei) în regiunea noastră, trebuie să ne intensificăm urgent eforturile", a adăugat oficialul OMS.

Citeste si: Gripa tomatelor. Care este primul simptom al noii boli

Un virusolog explică cum funcționează vaccinul împotriva variolei maimuței și cine îl va primi

Experții spun că variola maimuței nu va fi următorul Covid-19, cu toate acestea, SUA a declarat o urgență națională de sănătate publică pe data de 4 august.

Experții în sănătate spun că nu se așteptau ca  variola maimuței  să se răspăndească atât de repede, cu atât mai mult că SUA aprobase anterior două vaccinuri pentru acest virus.

Citeste si: Un italian a fost infectat cu variola maimuței, Covid-19 și HIV în același timp

Vaccinul Jynneos este produs de o companie mică din Danemarca, Bavarian Nordic. Acesta va fi administrat în două doze la patru săptămâni distanță.

Acesta este destinat prevenirii variolei maimuței și este destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani. Acest vaccin include un virus viu, vaccinia, care infectează în mod normal bovinele și este un tip de poxvirus care include și variola maimuței.

Citeste si:  Infectări cu un nou virus de origine animală au fost descoperite în China

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si