UPDATE: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Guvernul va aloca, miercuri dimineaţă, 5 milioane de lei companiei TAROM, pentru a trimite aeronave să aducă acasă românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile până luni.

”Pe noi ne-a preocupat, după această hotărâte a Blue Air de a bloca toate zborurile până luni,(...) în primul rând, să găsim soluţii. S-au comunicat hotărârile luate în şedinţa din această seară.

Va fi o hotărâre a CNSU, pe care o vom adopta în această seară, iar mâine în şedinţa de Guvern vom aproba o hotărâre prin care vom aloca 5 milioane de lei către Ministerul Transporturilor, către TAROM, ca oamenii aflaţi în această situaţie să poată fi transportaţi cu ajutorul TAROM înapoi acasă. Vom găsi soluţii(...) Mâine la ora 10.00 vom da această hotărâre”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor a precizat că toţi cei afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile pot cere în instanţă recuperarea banilor plătiţi pe bilete.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 

Blue Air a suspendat astăzi toate zborurile, punând o mulțime de pasageri în dificultate. În acest context, românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate pot solicita ajutor la secţiile consulare ale ambasadelor României sau prin apelare la numărul de telefon 0040751084537.

Celula de criză la nivelul Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situaţiei românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturi, în afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la  secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective ”, a precizat, marţi seară, Dan Cărbunaru, într-o declaraţie de presă.

Citeste si: VIDEO- Scandalurile de pe aeroporturi continuă. Pasagerii sunt extrem de revoltați: "Ne-au dat un voucher de 35 de lei"

Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE, este numărul de telefon la care cetăţenii români, aflaţi pe aeroporturi din afara ţării noastre îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin  pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040 751 084 537 ”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Executivului.  

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: O poză deocheată a pus un zbor în pericol. Pilotul a refuzat să decoleze

Toate celelalte măsuri de  asistenţă consulară pe care MAE le gestionează sunt deja activate, trebuie doar ca cetăţenii români afectaţi de aceste zboruri să îşi semnaleze prezenţa de pe teritoriul altor state ”, a mai spus el. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si