Traficul a fost blocat joi dimineața în Pasajul Unirii, pe sensul de circulație dinspre Tineretului către Universitate, după ce un TIR a rămas blocat la intrarea în pasaj.

Citeste si: Un microbuz cu 18 pasageri s-a ciocnit cu un TIR. Care este starea victimelor

TIR-ul cu numere de înmatriculare străine a rupt limitatorul de înăltime și a fost nevoie de intervenția Poliției rutiere pentru eliberarea carosabilului și reluarea traficului în condiții de siguranță.

Pasajul Unirii abia fusese redeschis circulației, duminică seara, după lucrări de realibilitare care l-au ținut închis pe toată perioada verii.

pasajul unirii

Pasajul Unirii abia fusese redeschis circulației, cu câteva zile în urmă

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

UPDATE. Șoferul turc a fost amendat

Un cetăţean turc a fost amendat de poliţişti după ce a vrut să intre cu un TIR în Pasajul Unirii din Bucureşti, fără a respecta indicatorul privind limita de înălţime de 3,5 metri. Astfel, camionul, care avea 4,2 metri înălţime, a rupt poarta metalică montată înainte de intrarea în pasaj.

Brigada Rutieră a anunţat, joi după-amiază, că accidentul a avut loc în jurul orei 8.00, în zona Pasajului Unirii. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale, dar traficul rutier a fost restricţionat în Pasajul Unirii, dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colţei, fiind reluat în jurul orei 09.45.

pasajul unirii

TIR-ul a rupt limitatorul de înăltime din Pasajul Unirii

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

”Pentru stabilirea situaţiei de fapt, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un conducător auto, cetăţean turc, a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor şi remorcă dinspre Bd.

Dimitrie Cantemir către Str. Colţei, iar la intrarea în Pasajul Unirii, nu a respectat semnificaţia indicatorului "Accesul interzis vehiculelor cu înălţimea mai mare de 3,5 metri" şi a intrat în coliziune cu cadrul metalic pe care era montat indicatorul. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deţinea autorizaţie de circulaţie pentru autovehicule de tonaj în zona A”, a precizat sursa citată.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional atât pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cât şi pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de marfuri.

El a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

pasajul unirii

Accident Pasajul Uniri

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

pasajul unirii

Trafic blocat joi dimineața în Pasajul Unirii din Capitală

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Pasajul Unirii, reabilitat cu 12 milioane euro

Pasajul Unirii a fost redeschis circulației duminică seară, înainte de începerea școlii, după două luni și jumătate de lucrări de reabilitare, care au costat 12 milioane de euro.

„Pasajul rutier Unirii se redeschide circulaţiei înainte de începerea noului an şcolar. După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranţă a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat.

Urmare a unei investiţii de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, a anunțat Primăria Sectorului 4.

Conform Agerpres, peste 1.800 de ore de lucru au fost necesare pentru această transformare, timp în care constructorii au izolat toate infiltraţiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereţii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si